Peltea de gutui cu nuci
0În prag de toamnă, cămara fiecărei gospodine se umple cu bunătăţi, printre care felurite borcane colorate, cu gemuri şi dulceţuri delicioase. Cu această ocazie, vă propunem o reţetă simplă de peltea de gutui cu nuci, numai bună de pus la păstrat pentru sezonul rece.
Peltea de gutui cu nuci: ingrediente
- un kilogram şi jumătate de gutui
- 700 de grame de zahăr
- 2 bucăţi de lămâie
- 150 de grame de nuci
- 300 de mililitri de apă
Peltea de gutui cu nuci: mod de preparare
Se spală gutuile, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de lămâie. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul şi se lasă pe foc până când siropul se îngroaşă. Adăugăm gutuile tăiate cubuleţe şi le lăsăm la fiert până se înmoaie. Nucile se taie mărunt şi se pun şi ele peste gutui. Lăsăm amestecul să fiarbă la foc mic, până se leagă. La final, punem dulceaţa fierbinte în borcane, le fixăm capacele şi el întoarcem cu gura în jos, potrivit delicatesa.ro.