Pască tradiţională pentru masa de Paşte
0Pasca nu trebuie să lipsească de pe masă în zilele de Paşte. Tradiţia spune că trebuie preparată în ajunul Învierii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
700 g făină
30 g drojdie
4 ouă
200 g zahăr
250 g lapte
1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci
300 g stafide
2 linguri făină
5 ouă
1 praf de sare
250 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci 3 linguri de făină cu drojdia şi cu un pic din laptele călduţ. Laşi maiaua la crescut, la loc cald. Cerni făina, adaugi ouăle şi maiaua. Topeşti în laptele cald zahărul şi sarea, apoi îl torni peste făină şi frămânţi aluatul aproximativ 20 de minute, adăugând treptat untul topit. Laşi la crescut.