Nadia Santini, cel mai bun chef din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia Santini (stânga) şi unul dintre ucenicii săi pregătesc o gustare pentru oaspeţi. FOTO Reuters
Nadia Santini (stânga) şi unul dintre ucenicii săi pregătesc o gustare pentru oaspeţi. FOTO Reuters

Nadia Santini, bucătăreasa-şefă a restaurantului Dal Pescatore, a fost apreciată ca fiind un ambasador al preparatelor italiene şi un guru al artei gastronomice, motiv pentru care talentul ei a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune resturante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini, numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Restaurantul Dal Pescatore a fost fondat în 1925 de către vechea generaţie Santini, fiind situat între oraşele Mantova şi Cremona din Italia. Meniul pus la dispoziţia oaspeţilor se schimbă de la un sezon la altul şi include preparate din paste, precum tortellini cu dovleac, lichior amaretto şi parmezan sau supă cu raviolli, dar şi reţete dietetice asemenea omletei din plante.

Nadia a fost instruită în bucătărie de către bunica soţului ei, Teresa, care era managerul restaurantului familiei, în urmă cu 40 de ani.

În afara unor mâncăruri autentice, cu specific italian, restaurantul Dal Pescatore dispune de un design interior unic şi un personal focusat pe nevoile clienţilor. Astfel, în 1996, Santini a devenit primul bucătar femeie premiat cu trei stele Michelin pentru o bucătărie devenită etalon al luxului şi eleganţei.

„La conducerea unei dinastii dedicate artei gastronomice se află Nadia Santini, femeia care a fost capabilă să ridice valoarea localului Dal Pescatore la cote maxime“, au declarat reprezentanţii oficiali ai topului celor mai bune resturante din lume, clasament susţinut de revista britanică „Restaurant“.

Dal Pescatore rămâne o afacere în familie, având în vedere că soţul Nadiei, Antonio, şi cei doi fii, Alberto şi Giovanni, sunt implicaţi în proiecte şi gestionează „proiectul culinar Santini“.

Resturantul Dal Pescatore are în palmares trei stele Michelin. FOTO dalpescatore.com

image

Printre femeile recunoscute pentru abilităţile deţinute în bucătărie se numără şi Elena Arzak (2011), bucătar-şef la restaurantului Arzak, dar şi franţuzoaica Anne-Sophie, câştigătoarea titlului de cea mai bună femeie bucătar în 2010.

Premiul Veuve Clicquot aduce un tribut doamnei Clicquot care, în urmă cu 200 de ani, a stabilit poziţia femeii în domeniul afacerilor şi a aclamat abilităţile acesteia de a manageria o companie de succes.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite