Musaca în stil mexican
0Musacaua în straturi este o mâncare care s-a impus mai mult în bucătăria grecească decât în cea turcească sau arabă. În bucătăria românească, musacaua se serveşte în straturi, de obicei cu carne şi cartofi care pot fi înlocuiţi cu vinete şi neapărat aburindă. Dacă mai adaugi şi un pic de salsa şi taco, deja capătă influenţe mexicane. Vă propunem să încercaţi şi această variantă.
Ingrediente
7-8 cartofi mari, tăiaţi în felii subţiri
450 g carne tocată (de porc sau în amestec cu vită)
jumătate de ceapă, tocată
2 linguriţe de condimente taco
jumătate cană suc de roşii
1 cană salsa
1-2 „pişcături“ de fulgi de ardei iute
2 căni de sos bechamel
3 căni brânză cheddar răzuită
Mod de preparare
Într-o oală cu apă sărată, fierbe cartofii cam 8-10 minute, cât să fie al dente. Scurge şi dă deoparte. Cât timp se fierb cartofii, amestecă ceapa cu carnea într-o tigaie şi rumeneşte-o. Adaugă condimentele taco, sosul de roşii şi salsa şi amestecă. Lasă la fiert 5 minute până când se combină aromele.