Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!
Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!

Pe data de 9 martie, an de an, gospodinele se pun pe gătit. Toate prepară mucenici, fie că e vorba de mucenicii moldoveneşti, din aluat de cozonac, fie că e vorba de mucenicii munteneşti cu nucă, o reţetă simplă.

Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă

Ingrediente mucenici munteneşti cu nucă:

  • 300 g făină
  • 150-160 ml apă foarte caldă 
  • 1 vârf cuţit de sare 
  • 4-5 l apă 
  • 2 portocale mari (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • 1 lămâie mare (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • zahăr (cca 10-12 linguri) 
  • 5-6 linguri pline nucă măcinată 
  • scorţişoară 
  • esenţă de rom 
  • un vârf cuţit sare (pentru fiert mucenicii) 

Preparare mucenici munteneşti cu nucă:

Mucenicii: se pune făina în vas, se pune un vârf de sare şi apa fierbinte. Se frământă până când aluatul e elastic şi se răceşte. Aluatul se pune pe blatul de lucru pudrat cu făină. Se împarte în biluţe mici care apoi se transformă în şnururi. 

Află continuarea doar aici!

Sfintii 40 de mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin?

Mucenici moldoveneşti cu miere şi nucă

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite