Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!
0Pe data de 9 martie, an de an, gospodinele se pun pe gătit. Toate prepară mucenici, fie că e vorba de mucenicii moldoveneşti, din aluat de cozonac, fie că e vorba de mucenicii munteneşti cu nucă, o reţetă simplă.
Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă
Ingrediente mucenici munteneşti cu nucă:
- 300 g făină
- 150-160 ml apă foarte caldă
- 1 vârf cuţit de sare
- 4-5 l apă
- 2 portocale mari (doar coaja, dacă nu este tratată)
- 1 lămâie mare (doar coaja, dacă nu este tratată)
- zahăr (cca 10-12 linguri)
- 5-6 linguri pline nucă măcinată
- scorţişoară
- esenţă de rom
- un vârf cuţit sare (pentru fiert mucenicii)
Preparare mucenici munteneşti cu nucă:
Mucenicii: se pune făina în vas, se pune un vârf de sare şi apa fierbinte. Se frământă până când aluatul e elastic şi se răceşte. Aluatul se pune pe blatul de lucru pudrat cu făină. Se împarte în biluţe mici care apoi se transformă în şnururi.