Istoria cremei de zahăr ars – Când a apărut prima dată termenul crème brûlée

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crème brûlée este un desert cunoscut şi sub numele de „zahăr ars“, „crema catalana“ sau „Trinity cream“. Apetisantul desert este alcătuit dintr-o bază consistentă de cremă de ouă, peste care este aşezat un strat constrastant de caramel întărit.

În mod normal, crema de zahăr ars sau crème brûlée este servită la temperatura camerei. Iar baza din cremă de ouă este aromată cu ajutorul vanilie. Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt originile acestui desert, astăzi ţi-am pregătit un articol în care îţi prezentăm pe scurt istoria cremei de zahăr ars.

Atestată în forma franceză pentru prima dată în 1691, crema de zahăr ars (crème brûlée) a fost întotdeauna o combinaţie simplă de cremă, gălbenuş, zahăr şi vanilie, iar toppingul său este un cerc de caramel întărit care trebuie să fie spart pentru a ajunge la desert. Dar originile crème brûlée-ului s-ar putea să nu fie deloc franceze.

Deşi ouăle au fost folosite ca ingredient care leagă mâncărurile şi deserturile în bucătăriile din Roma Antică, abia în Evul Mediu cremele de ouă (custard, în original) au fost adoptate la scară largă pe post de umpluturi dulci în tarte şi alte deserturi.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro despre colegiul din Cambridge care pretinde că este locul în care a luat naştere acest desert!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite