Istoria brioşelor – Care era reţeta iniţială şi cum s-a transformat desertul de-a lungul timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un desert delicios, brioşele au o istorie îndelungată, fiind apreciate până şi de cei mai pofticioşi gurmanzi. Cu diverse umpluturi sau decorate după imaginaţie, sunt ideale pentru ocaziile deosebite sau momentele în care vrei sa îi răsfeţi pe cei dragi.

În trecut, brioşele erau mâncate de servitorii săraci ai aristocraţilor medievali de la curtea Reginei Victoria. „Muffins“ cum mai sunt sunt denumite, îşi au originea în Marea Britanie, primele relatări despre această reţetă datând din perioada victoriană. Astăzi, pentru englezi, brioşa reprezintă un cult, fiind una din mâncărurile lor tradiţionale. Domniţele bogate au fost surprinse de pofta cu care slujitoarele lor savurau aceste mici prăjituri şi le-au inclus în saloanele elegante, unde se servea faimosul ceai de la ora 5.

Reţeta iniţială

Pregătite iniţial ca o gustare simplă pentru servitorii aflaţi mereu pe fugă, din pâine uscată, cocă de biscuiţi şi cartofi fierţi şi zdrobiţi, reţeta brioşelor a fost preluată rapid de vânzătorii ambulanţi, cunoscând un succes răsunător înainte de Cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite