Iaurt, sana, chefir – Au gust diferit, dar care este mai sănătos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lactatele conţin probiotice benefice pentru sănătate FOTO Shutterstock
Lactatele conţin probiotice benefice pentru sănătate FOTO Shutterstock

Toate cele trei produse lactate acidulate – iaurt, sana, chefir – sunt obţinute prin fermentarea laptelui cu diferite bacterii. Cu gusturi aparte, date de bacteriile specifice, ele nu sunt doar delicioase, ci şi foarte sănătoase.

În unele zone ale ţării, iurtului i se spune lapte prins şi se face din lapte fiert şi „lapte crud“, în proporţii egale. Secretul gustului ţine de fermentare şi de cât de gras este laptele de vacă. 

Produs tradiţional balcanic, iaurtul este obţinut prin fermentarea laptelui de rumegătoare (vacă, oaie, capră, bivoliţă) cu microorganisme probiotice. Acestea provin din microfloră spontană, adică sunt obţinute prin fermentarea laptelui însămânţat cu un iaurt obţinut anterior.

Cum se prepară aceste lactate, dar şi ce beneficii aduc acestea pentru sănătate, citeşte aici. Află şi ce tipuri de iaurt, sana şi chefir e bine să eviţi. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite