Desertul perfect: Tort cu ciocolată albă
0Ciocolata albă face din acest tort simplu un deliciu pe gustul tuturor. Elveţienii au fost cei care au creat pentru prima dată ciocolată alb. A devenit populară atunci când a început să se vândă în America. În unele ţări, ciocolata albă nu este considerată ciocolată pentru că nu conţine cacao.
Ingrediente:
Pentru aluat:
4 ouă
4 linguri apă caldă
175 g zahăr pudră
100 g făină
25 g amidon
1 linguriţă rasă praf de copt
50 g migdale mărunţite
5 picături esenţă de vanilie
ulei pentru uns tava
Pentru cremă:
5 gălbenuşuri
530 ml lapte
180 g zahăr
7 linguri amidon
1 linguriţă esenţă de vanilie
75 g unt
200 g dulceaţă de zmeură
Pentru decor:
200 g fulgi ciocolată albă
Pentru sirop:
150 ml apă
50 ml coniac
3 linguriţe zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie