De ce e mai bună Coca-Cola la sticlă faţă de cea îmbuteliată în plastic sau doză de aluminiu

De ce e mai bună Coca-Cola la sticlă faţă de cea îmbuteliată în plastic sau doză de aluminiu

Specialiştii afirmă că cea mai bună alegere este Cola la sticlă. FOTO Adevărul

Motivul pentru care Cola la sticlă are un gust diferit de cel îmbuteliat în recipiente de plastic sau în cutii de aluminiu a fost în sfârşit explicat de oamenii de ştiinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă au venit în sfârşit cu o explicaţie pentru faptul că sucul Coca Cola la sticlă are un gust diferit de cel îmbuteliat în recipiente de plastic sau în cutii de aluminiu. În completare, specialiştii afirmă că cea mai bună alegere este Cola la sticlă.

Potrivit publicaţiei online „The Sun‟, prima diferenţă vine din faptul că, deşi producătorii dizolvă aceeaşi cantitate de dioxid de carbon în Cola, indiferent de recipient, plasticul permite, într-o mai mare măsură, pierderea acidului. 

A doua diferenţă este cauzată de faptul că politetilentereftalatul (PET) din care sunt făcute aceste recipiente conţine cantităţi de acetaldehidă, care migrează în lichidul din interior, şi este percepută prin aroma „de plastic“ resimţită după consum. 

Un fenomen similar are loc şi în dozele de aluminiu, căpuşite pe interior cu policarbonat, din care migrează bisfenol-A. Cu toate acestea, dozele sunt mai vândute din cauza percepţiei generale că se răcesc mai uşor. Astfel, conform bichimistei Sara Risch, sticla este singurul material care nu afectează gustul sucului, fiind aproape neutru din punct de vedere al reactivităţii chimice.
citeste totul despre: