Cum să prepari friptura perfectă: tehnica simplă şi extrem de eficientă pentru cea mai gustoasă carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să pregăteşi o friptură gustoasă nu este deloc simplu, însă există o metodă simplă care pe care dacă o urmaţi întocmai veţi obţine un preparat perfect.

Tăierea, pregătirea, metoda de gătit, timpul de preparare şi servirea, toate contează când vine vorba de o friptură. Există multe teorii, însă o tehnică mai puţin cunoscută propusă de specialistul în gastronomie şi scriitorul Ed Levine promite friptura perfectă, fragedă şi suculentă. 

Metoda funcţionează cel mai bine la bucăţile de carne care au grosime de un centimetru şi jumătate sau doi. De asemenea, este foarte important ca bucăţile să fie congelate peste noapte, fără a fi acoperite, pentru a se usca la exterior, potrivit seriouseats.com.

Cum funcţionează metoda:

Pasul 1: Adăugaţi condimentele dorite;

Pasul 2: Aşezaţi friptura pe un grătar din sârmă, sub care puneţi o foaie de copt;

image

Pasul 3: Preîncălziţi cuptorul la o temperatură între 93 şi 135 de grade Celsius;

Pasul 4: Pentru o friptură în sânge, aşteptaţi aproximativ 20 de minute, pentru una medie în jur de 30-35 de minute, iar pentru una bine făcută între 35 şi 40 de minute.

Pasul 5: Chiar înainte de a scoate friptura din cuptor, încălziţi o lingură de ulei într-o tigaie;

image

Pasul 6: Odată ce uleiul s-a încins, adăugaţi friptura. Prăjiţi-o pe o parte aproximativ 45 de secunde, înainte de a o răsuci pe partea cealaltă. Aveţi grijă să prăjiţi şi marginile;

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite