Cum pregăteşti „Taci şi înghite“, deliciosul preparat ardelenesc, după reţeta lui Radu Anton Roman
0"Taci şi înghite" este o reţetă tradiţională din Ardeal, pe care Radu Anton Roman a pus-o la loc de cinste în cartea sa "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti".
"Taci şi înghite" este celebra şi magnifica coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud-Bârsei, Făgăraşului, Amlasului, Hategului. Cărţi serioase o citează şi o prezintă ca atare încă de la începutul veacului nostru-când e răspândită şi înghiţită în tăcere şi în toată ţara-ca o găteală savuroasă şi suficient de rafinată ca să aburească pe mese simandicoase, exprimând totodată ceva din gustul şi din simţirea puternic româneşti de atunci-vă amintiţi că prinţesele mergeau la balurile curţii în costum popular?
Ingrediente:
500 g de mălai
1 litru lapte
6 ouă
200 g smântână
200 g unt
250 g telemea nu prea sărată
Află modul de preparare, aici!
Citeşte şi:
De ce apar pungile de sub ochi! Cele mai eficiente remedii pentru a le combate rapid
Persoanele cu această grupă sanguină sunt predispuse la muşcăturile de căpuşe