Cum pregăteşti „Taci şi înghite“, deliciosul preparat ardelenesc, după reţeta lui Radu Anton Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum pregăteşti "Taci şi înghite"

"Taci şi înghite" este o reţetă tradiţională din Ardeal, pe care Radu Anton Roman a pus-o la loc de cinste în cartea sa "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti".

"Taci şi înghite" este celebra şi magnifica coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud-Bârsei, Făgăraşului, Amlasului, Hategului. Cărţi serioase o citează şi o prezintă ca atare încă de la începutul veacului nostru-când e răspândită şi înghiţită în tăcere şi în toată ţara-ca o găteală savuroasă şi suficient de rafinată ca să aburească pe mese simandicoase, exprimând totodată ceva din gustul şi din simţirea puternic româneşti de atunci-vă amintiţi că prinţesele mergeau la balurile curţii în costum popular?

Ingrediente:

500 g de mălai

1 litru lapte 

6 ouă 

200 g smântână 

200 g unt 

250 g telemea nu prea sărată

Află modul de preparare, aici!

Citeşte şi: 

De ce apar pungile de sub ochi! Cele mai eficiente remedii pentru a le combate rapid

Persoanele cu această grupă sanguină sunt predispuse la muşcăturile de căpuşe

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite