Cum să foloseşti ciocolata pentru a coace ca un bucătar profesionist
0Oarecum, ciocolata este ca pizza! Chiar şi atunci când e rea, e bună. Dacă ai folosit bucăţi de ciocolată în prăjituri şi ai sperat să ai cele mai bune rezultate, greşeşti!I
Ce înseamnă procentul
Atunci când cumperi ciocolată de calitate, în mod obişnuit, vei găsi un procent pe etichetă. Acest procent reprezintă cantitatea de cacao în ciocolată. Cacaua este compusă din solide şi unt (grăsime). Cu cât este mai mare cantitatea de cacao, cu atât este mai puţin loc pentru zahăr, deci un procent mai mare reprezintă o ciocolată mai puţin dulce.
Procentul de unt de cacao din ciocolată îţi spune cât de dulce va fi, lucru care poate fi important atunci când te hotărăşti ce ciocolată se potriveşte cu celelalte ingrediente în reţete.
Alte ingrediente
De asemenea, există cantităţi mici de alte ingrediente care pot sau nu pot fi incluse – cum ar fi lecitina (un emulsifiant pentru a spori netezirea) şi vanilie sau vanilină (de obicei sintetice) – dar acestea sunt de obicei mai puţin de 1% din suprafaţa ciocolatei. Unele bomboane de ciocolată pot conţine lapte (deşi ciocolata europeană evită această practică americană în afara ciocolatei cu lapte), iar restul zahăr.