Cum să conservi rapid legumele pentru iarnă
0Sezonul murăturilor bate la uşă, iar orice gospodină care se respectă începe pregătirea lor din timp. Legumele frumos aranjate în borcane vor face deliciul zilelor de iarnă, iar noi îţi aratăm de ce să ţii cont când le pregăteşti.
Cum alegi legumele
Orice legumă poate fi pusă la murat, printre opţiunile gustoase numărându-se ardeii graşi, castraveţii, ceapa sau conopida. Foarte important este însă să alegi cele mai bune exemplare ale lor, proaspete şi fără lovituri. În caz contrar, procesul de fermentare nu va face decât să le degradeze şi mai mult starea. Spală-le foarte bine înainte, clăteştele în mai multe ape, apoi usucă-le. Legumele precum morcovii, usturoiul, ceapa sau prazul pot ascunde multe bacterii. Porţionează-le în felii egale, în funcţie de mâncărurile în care te gândeşti să le foloseşti, pentru a prinde toate acelaşi gust.
SFAT
Spală bine borcanele cu apă şi detergent de vase, clăteşte-le bine, apoi usucă-le. Alege-le pe cele cu capace care se închid ermetic.
Foloseşte părţi egale de oţet şi apă.
Ingrediente pentru murare rapidă
Oţet
Poţi alege orice tip de oţet. Adaugă-i mai multă savoare prin adăugarea de condimente diverse, după preferinţă.