Cum se bat corect albuşurile. Cele mai frecvente greşeli în bucătărie
0O greşeală minoră poate compromite un preparat, acesta nemaiavând acelaşi gust şi aspect la care te-ai fi aşteptat. În bucătărie atenţia este importantă, aşa că îţi arătăm care sunt cele mai des întâlnite greşeli care pot strica o reţetă.
Dai apa în clocot, atunci când reţeta spune doar să o fierbi
Un detaliu aparent nesemnificativ dar care poate face diferenţa într-o reţetă, confuzia dintre apa clocotită şi cea fiartă este una din cele mai frecvente. Cum poţi face diferenţa? Atunci când din apă se desprinde o bulă de aer la 1-2 secunde, apa este fiartă. Când bulele încep să fie mai dese, apa dă deja în clocot.
Încălzeşti prea mult ciocolata
Rezultatul? Vei obţine în locul unei creme fine cu o textură moale, o ciocolată tăiată sau nisipoasă. Secretul este să o încălzeşti uşor, de preferat pe baie de aburi şi să amesteci periodic, până se înmoaie.
Dai apa în clocot, atunci când reţeta spune doar să o fierbi Un detaliu aparent nesemnificativ dar care poate face diferenţa într-o reţetă, confuzia dintre apa clocotită şi cea fiartă este una din cele mai frecvente. Cum poţi face diferenţa? Atunci când din apă se desprinde o bulă de aer la 1-2 secunde, apa este fiartă. Când bulele încep să fie mai dese, apa dă deja în clocot. Încălzeşti prea mult ciocolata Rezultatul? Vei obţine în locul unei creme fine cu o textură moale, o ciocolată tăiată sau nisipoasă. Secretul este să o încălzeşti uşor, de preferat pe baie de aburi şi să amesteci periodic, până se înmoaie.
Dai apa în clocot, atunci când reţeta spune doar să o fierbi
Un detaliu aparent nesemnificativ dar care poate face diferenţa într-o reţetă, confuzia dintre apa clocotită şi cea fiartă este una din cele mai frecvente. Cum poţi face diferenţa? Atunci când din apă se desprinde o bulă de aer la 1-2 secunde, apa este fiartă. Când bulele încep să fie mai dese, apa dă deja în clocot.
Încălzeşti prea mult ciocolata
Rezultatul? Vei obţine în locul unei creme fine cu o textură moale, o ciocolată tăiată sau nisipoasă. Secretul este să o încălzeşti uşor, de preferat pe baie de aburi şi să amesteci periodic, până se înmoaie.