Cea mai simplă reţetă de plăcintă cu iaurt şi lămâie: cum pregăteşti desertul aromat şi fraged

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plăcintă cu umplutură fină şi aromată se poate face simplu, cu numai câteva ingrediente, în doar 30 de minute. Iaurtul îi oferă desertului o consistenţă pufoasă şi o frăgezime aparte.

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
1 kilogram iaurt
8 ouă
300 gr zahăr
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu iaurtul, până când se omogenizează, după care se adaugă zahărul în ploaie, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie.

Într-o tavă de plăcintă se aşază o parte din foi, apoi se toarnă o parte din umplutură (opţional se pot pune şi stafide). Se adaugă din nou foi, se toarnă restul umpluturii, iar la final se acoperă cu ultimele foi de plăcintă.

Tava se lasă la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade. Plăcinta este gata atunci când foile de deasupra sunt aurii. Poftă bună!
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite