Ce pui pe masa de Revelion dacă eşti vegan: cu ce poţi înlocui tradiţionalele sarmale şi salata de boeuf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Humus FOTO 123RF
Humus FOTO 123RF

Medicul nutriţionist Corina Zugravu este de părere că de sărbători nu trebuie să mâncăm peste măsură, până ni se face rău, ci am putea încerca să avem un meniu moderat.

„Putem sărbători şi cu moderaţie“, este convinsă medicul nutriţionist Corina Zugravu. Această idee implică, printre altele, şi compasiunea pentru alte fiinţe vii, care, din punctul de vedere al multor persoane, nu au ce să caute în farfurii. 

„Nici înainte de a deveni vegetariană nu eram vreo persoană care respectă ad literam tradiţiile. Da, mi se pare o tradiţie potrivită ca familia să se adune în jurul mesei cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi să se bucure fiecare de prezenţa celorlalţi“, îndeamnă medicul. Medicul Corina Zugravu recomandă reţete speciale pentru cei care nu agreează carnea în meniul pentru Revelion.  

Ca antreuri, în locul cunoscutei salate de boeuf, medicul propune salata a la russe, cu maioneză vegetală, pate de linte şi nuci, sau veşnicul humus, la care se adaugă sos pesto. Totodată, la categoria antreu, o variantă este reprezentată de pizza cu legume şi tofu, reţetă care, cu siguranţă, va fi pe gustul copiilor. 

La categoria de feluri principale, supa miso şi sarmalele umplute cu orez, legume şi soia pot lua locul cu brio clasicei ciorbe de burtă şi tradiţionalelor sarmale din carne. Pleurotus la grill, cu legume la abur şi cartofi dulci sau cartofi prăjiţi clasici este încă o opţiune ce merită să fie încercată de cei care preferă bucătăria vegană.

La desert, veganii pot opta pentru mai multe variante, printre care cele mai la îndemână sunt prunele în alcool trase în ciocolată, prăjitura-cartof sau cozonacul cu nucă şi ciocolată, preparat distinct de cel clasic, deoarece presupune lipsa ouălor şi înlocuirea laptelui clasic cu cel vegetal. ;

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite