5 alimente pe care să le cumperi dacă sunt bio

5 alimente pe care să le cumperi dacă sunt bio

Tu ce alimente bio cumperi de obicei?

Fructele şi legumele pe care alegi (sau nu) să le mănânci ar putea să pară, la prima vedere, o decizie minoră pe moment, dar dacă te gândeşti pe termen lung, acestea pot acea un impact major asupra sănătăţii tale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tocmai de aceea este important să îţi faci un obicei din a citi etichetele şi ambalajele produselor alimentare şi să înveţi să faci alegeri mai înţelepte – nu doar în ceea ce priveşte alimentele din coşul de cumpărături, dar şi în ceea ce priveşte modul în care acestea au fost cultivate şi produse.

Bio înseamnă că un aliment este cultivat fără niciun pesticid, fără hormoni, fără substanţe sintetice folosite la fertilizarea solului şi fără ca fermierul să apeleze la organisme modificate genetic.

Când vine vorba de produsele de origine animală, precum carnea de porc şi de vită, carnea de pasăre de curte, ouă şi produse lactate, bio („organic“ în limba engleză) înseamnă că acele animale nu au consumat niciun fel de antibiotic şi nici nu au luat hormoni de creştere. Tocmai din aceste caracteristici poţi înţelege de ce produsele bio tind să fie ceva mai scumpe decât cele care nu sunt bio.

O instituţie de profil de peste hotare, „Environmental Working Group“, face teste legate de prezenţa pesticidelor pe anumite alimente şi alcătuieşte regulat liste cu alimentele care conţin cele mai mari cantităţi de pesticide, dar şi liste cu cele mai „curate“ produse (cele care conţin cele mai mici cantităţi de pesticide).

Iată ce alimente ar trebui să cumperi întotdeauna dacă sunt bio:

1. Spanacul

Dacă îţi plac legumele verzi şi mai ales cele cu frunze, ar trebui întotdeauna să optezi pentru varianta bio. Există anumite produse alimentare care sunt pur şi simplu prea periculoase ca să fie consumate în forma care nu este bio, datorită pesticidelor pe care le conţin şi datorită uşurinţei cu care pesticidele sunt absorbite de către organism, explică un nutriţionist citat de sheknows.com.

Spanacul este cu siguranţă una dintre legumele pe care este bine să le cumperi în varianta bio. Frunzele sale sunt bogate în fier şi pot fi folosite ca înlocuitor dacă nu ai salată iceberg sau romaine. Aşa că mai bine îţi prepari salata cu frunze de spanac.

Citeste mai mult pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: