Trump spune că Biden este „marioneta stângii radicale“ şi i-a salutat pe „războinicii“ prezenţi la mitingul din Oklahoma. Pământul s-a cutremurat VIDEO
0Preşedintele american Donald Trump l-a ironizat, sâmbătă seară, pe adversarul său democrat Joe Biden, numindu-l „marionetă” a „stângii radicale”, potrivit AFP.
Donald Trump şi-a reluat mitingurile suspendate din cauza pandemiei, dar susţinătorii săi nu s-au prezentat în număr atât de mare pe cât spera. Au fost departe de a umple arena de 19.000 de locuri unde a avut loc evenimentul.
Puţini dintre participanţi purtau mască.
Discursul preşedintelui a fost presărat cu laude la adresa propriei persoane şi atacuri virulente la adresa adversarilor săi, categorie în care pare să-i fi inclus şi pe manifestanţii anti-rasism.
Înaintea mitingului au avut loc mici confruntări între fanii preşedintelui american şi protestatari, catalogaţi apoi de Trump drept "oameni răi".Participanţii la miting au trebuit să semneze un act prin care îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că ar putea să se infecteze şi se obligă să nu îl tragă la răspundere pe Trump în instanţă dacă li se întâmplă acest lucru.
"În America lui Joe Biden, jefuitorii şi străinii în situaţie ilegală au mai multe drepturi decât americanii care respectă legea", a lansat el în timpul mitingului de campanie de la Tulsa, în Oklahoma.
"El nu a făcut niciodată nimic, a fost vicepreşedinte", a mai afirmat Trump.
Preşedintele american, Donald Trump, i-a lăudat sâmbătă seară pe "războinicii" veniţi să îl asculte la Tulsa, în Oklahoma, pentru revenirea sa în campania electorală după trei luni de absenţă din cauza coronavirusului, scrie AFP.
"Vreau să vă mulţumesc, sunteţi nişte războinici", a declarat el, denunţând toate acele "Fake News" care, în opinia sa, nu trimit decât mesaje "negative".
Cu câteva minute mai devreme, echipa sa de campanie a recunoscut, totuşi, că prezenţa spectatorilor nu este la înălţimea aşteptărilor sale, acuzând atitudinea "manifestanţilor radicali" şi "o săptămână de acoperire mediatică apocaliptică".
Cutremur după miting
Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs sâmbătă noapte în nordul statului Oklahoma, la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a susţinut un miting în acest stat, transmite DPA.
Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Tulsa a înregistrat iniţial seismul cu magnitudinea de 4,2, dar ulterior a revizuit această măsurătoare.
"Tocmai am simţit un cutremur aici, la Biroul NWS Tulsa", conform unei postări pe contul de Twitter al Serviciului Naţional de Meteorologie.
"Încetiniţi ritmul de testare"
Donald Trump a declarat sâmbătă că a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul de depistare pentru Covid-19 pentru că asta provoacă creşterea numărului de cazuri descoperite în Statele Unite, ţara cea mai îndoliată din lume din cauza pandemiei, informează AFP.
Fără să explice dacă vorbeşte serios, preşedintele american a afirmat în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Tulsa, în Oklahoma, că testarea este "o armă cu două tăişuri".
"Iată partea proastă: când există acest volum de testări, găsim mai mulţi oameni, descoperim mai multe cazuri", a continuat el la primul miting organizat în timpul pandemiei în Statele Unite.
"Aşa că i-am spus echipei mele "Încetiniţi ritmul!". Ei fac teste, şi iar teste...", a adăugat Donald Trump, a cărui gestionare a crizei sanitare în SUA este mult criticată.
"El glumea evident pentru a denunţa relatarea mediatică absurdă", a adăugat, sub anonimat, un responsabil de la Casa Albă pentru AFP.
Şase membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 şi plasaţi în carantină cu câteva ore înainte de miting. Pâ nă acum, Oklahoma a înregistrat o creştere a cazurilor depistate.
Statele Unite este cea mai afectată ţară de noul coronavirus, cu mai mult de 2,2 milioane de cazuri şi aproape 120.000 de morţi la aproape 330 de milioane de locuitori.
Şase organizatori ai mitingului electoral, testaţi pozitiv la COVID-19
Şase organizatori ai unei reuniuni de campanie a preşedintelui Donald Trump sâmbătă în Oklahoma au fost testaţi pozitivi pentru COVID -19, a anunţat echipa sa cu câteva ore înainte de deschiderea acestui prim mare miting organizat într-o sală închisă, în plină pandemie, relatează AFP.
Şase membri ai echipei organizatoare au fost testaţi pozitivi şi procedurile de carantină au fost puse în aplicare imediat, a declarat pentru AFP şeful pentru comunicaţii din campania pentru realegerea preşedintelui Trump, Tim Murtaugh.
''Niciunul dintre angajaţii testaţi pozitivi la COVID - 19 sau care a fost în contact direct nu va fi prezent la reuniune sau alături de participanţi au aleşi'' sâmbătă seara la Tulsa, unde sunt aşteptate 20.000 de persoane, a precizat el.