SUA l-ar putea inculpa pe Julian Assange. Arestarea fondatorului Wikileaks, o prioritate pentru Washington

SUA l-ar putea inculpa pe Julian Assange. Arestarea fondatorului Wikileaks, o prioritate pentru Washington

Julian Assange, vorbind cu presa din balconul Ambasadei Ecuadorului la Londra, în februarie 2016. FOTO EPA

Statele Unite analizează posibilitatea de a-l inculpa pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în condiţiile în care arestarea acestuia reprezintă o „prioritate“ pentru administraţia Trump, care încearcă să lupte împotriva divulgării de informaţii sensibile, a declarat joi Procurorul General al SUA, Jeff Sessions, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa locală, care citează oficiali americani sub acoperirea anonimatului, scrie că Washingtonul ar fi stabilit deja şi capetele de acuzare, în vederea unei arestări.

„Ne vom intensifica eforturile şi ne-am intensificat eforturile în ceea ce priveşte scurgerile de informaţii”, a spus Sessions într-o conferinţă de presă.

„Este o chestiune care depăşeşte orice cunosc eu”, a subliniat oficial vorbind despre numărul ridicat de scurgeri.

„Avem profesionişti care fac parte din serviciile de securitate ale Statelor Unite de ani de zile şi care sunt şocaţi de numărul de scurgeri de informaţii, dinte care unele foarte grave”, a adăugat el.

“Vom încerca să trimitem unele persoane la închisoare”,  a explicat Sessions.

Potrivit Washington Post, procurorii au redactat în ultimele săptămâni o notă privind capetele de acuzare care i-ar putea viza pe Assange şi pe membrii WikiLeaks, ce ar putea include complot, furt de bunuri ale statului şi încălcarea legii federale privind spionajul.

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, s-a refugiat în Ambasada Ecuatorului la Londra din 2012, în speranţa că va scăpa de un mandat european de arestare pentru viol, emis de Suedia. El neagă acuzaţiile.
citeste totul despre: