Baza militară atacată de un angajat din Marină fusese avertizată de poliţişti în urmă cu o lună de faptul că bărbatul „auzea voci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Rhode Island a anunţat miercuri că a transmis bazei militare care a fost atacată luni de un angajat al Marinei - incident soldat cu 13 morţi - în urmă cu mai bine de o lună faptul că suspectul, Aaron Alexis, a afirmat că „aude voci”. Afirmaţiile poliţiştilor americani ridică acum şi mai multe semne de întrebare cu privire la procesul de verificare a angajaţilor militari şi asupra procedurilor de securitate de la baze.

Aaron Alexis se numără printre cele 13 persoane care au murit luni în urma atacului cu armă de foc pe care l-a declanşat într-o unitate militară navală din Washington. El era rezervist din Marină şi, în prezent, contractor angajat de Marină şi a deschis focul la Naval Sea Systems Command, ucigând 12 persoane înainte de a fi doborât de autorităţi. 

Incidentul s-a petrecut la mai puţin de 2,5 kilometri de Capitoliu şi la mai puţin de cinci kilometri de Casa Albă. Acum, după dezvăluirile poliţiştilor cum că ar fi avertizat conducerea bazei navale de acum o lună cu privire la problemele mintale ale angajatullui, sistemul de securitate şi acordarea de acces pentru angajaţii acestor baze au devenit subiectul unei ample dezbateri. În august, după o călătorie a lui Alexis în Rhode Island, autorităţile de acolo au fost atât de îngrijorate de comportamentul şi de afirmaţiile acestuia, încât au anunţat baza militară navală pentru care lucra cu privire la problemele sesizate. 

Atunci, Alexis le-a declarat poliţiştilor că este convins că este urmărit şi că acestea îi „transmit vibraţii în corp”, se arată într-un raport întocmit de Poliţia din Newport. 

Rezervistul le-a spus poliţiştilor că s-a mutat de două ori din hotelul în care era cazat pentru a scăpa de zgomotele pe care le auzea venind din podea şi din tavan, adăugând că oamenii care-l urmăresc folosesc „un soi de aparat cu microunde” pentru a-l împiedica să doarmă. 

Pentagonul a anunţat că va revizui sistemele de securitate de la bazele militare din întreaga lume, iar Casa Albă a promis că va revizui standardele şi cerinţele pentru contractorii angajaţi de instituţii federale. 

Un raport publicat marţi de Inspectorul General al Departamentului pentru Apărare al Statelor Unite ale Americii a scos la iveală breşe de securitate care au permis ca 52 de infractori condamnaţi să primească acces în facilităţi ale Marinei din cauză că tăierile bugetare au afectat sistemele de verificare. 

CITEŞTE MAI MULT

Masacrul de la centrul naval, revanşa unui rezervist penal. Atacatorul auzea voci, suferea de paranoia şi avea tulburări de somn

La câteva luni de la atentatul terorist din Boston, America îmbracă din nou haine de doliu. Un fost ofiţer al Marinei americane, care a avut probleme cu legea, a omorât 12 persoane angajate într-o bază navală din Washington.

LIVE VIDEO Carnagiul din curtea Marinei americane: 13 morţi şi 14 răniţi

Cel puţin trei focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington. În urma atacului, au fost ucise cel puţin 1e persoane. Potrivit presei şi autorităţilor americane, atacul a fost dus la capăt de trei persoane, iar poliţia încearcă să-i reţină pe atacatori, care încă se află în interiorul unităţii.

Atacatorul Aaron Alexis de la baza militară Navy Yard suferea de paranoia

Fostul angajat al Forţelor Navale americane, Aaron Alexis, care a atacat luni baza militară din Navy Yard şi a ucis 12 oameni, a urmat un tratament pentru tulburări mintale. Acesta a fost omorât în timpul schimbului de focuri cu poliţiştii.

Suspectul în cazul atacului de la baza militară Navy Yard, soldat cu 13 morţi, a fost identificat

Bărbatul suspectat de autorităţi că a declanşat atacul de la baza militară Navy Yard din Washington, în urma căruia a murit, a fost identificat. Fost veteran al armatei americane, agresorul a deschis focul asupra militarilor, declanşând un schimb de focuri care a omorât 13 persoane, la numai câţiva kilometri depărtare de Casa Albă şi de Capitoliul Statelor Unite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite