CPAC 2017. Trump promite cea mai amplă dezvoltare a armatei americane şi distrugerea Statului Islamic. Cine îl consideră drept noul Ronald Reagan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a promis vineri că mandatul său va aduce cea mai amplă modernizare şi dezvoltare a armatei Statelor Unite, iar procesul va include toate forţele militare.

Într-un discurs rostit în faţa participanţilor la reuniunea conservatorilor americani, Conservative Political Action Conference (CPAC), Trump a spus că armata Statelor Unite va deveni o forţă pe care niciun posibil inamic nu va îndrăzni să o sfideze, transmite CNN.

„Vom solicita fonduri bugetare importante pentru iubita noastră armată şi vom moderniza substanţial toate forţele militare ale ţării, pe cele ofensive, pe cele defensive, pe toate! Le vom face mai ample, mai bune şi mai puternice decât au fost vreodată. Sperăm că nu va trebui niciodată să apelăm la ele, dar nimeni nu o să se pună cu noi, oameni buni. Nimeni! Va fi una dintre cele mai mari dezvoltări militare din istoria americană“, a spus liderul de la Casa Albă, în aplauzele participanţilor la conferinţă, potrivit CNN şi Agerpres.

Trump, despre presă: „un duşman al poporului“

Pe de altă parte, Donald Trump a criticat din nou presa, cerându-i să nu mai citeze sub acoperirea anonimatului şi catalogând-o drept un „duşman al poporului“, relatează news.ro.

„Presa lipsită de onestitate“ va scrie că (Donald Trump, n. red.) nu a fost „ovaţionat în picioare“, a spus preşedintele american. „(Jurnaliştii - n. red.) sunt cei mai răi“, a adăugat el.

„Nu au surse, doar inventează“, a acuzat Trump, dând totodată asigurări că nu îl deranjează materialele negative despre el.

Trump a descris CNN drept „Clinton News Network“ (postul de ştiri al lui Clinton, n. red.), în aplauzele publicului.

Noul lider de la Casa Albă a mai spus că trebuie să definească mişcarea din spatele său şi că Statele Unite reprezintă o naţiune „care îşi pune cetăţenii pe primul loc“. „Prea mult timp am dat locurile noastre de muncă altor ţări - atât de îngrozitor“, a subliniat Trump. „Vom construi un zid, nu vă faceţi griji! De fapt, va începe în curând, cu mult înainte de program“, a spus preşedintele republican, referindu-se la mult discutatul zid de la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Donald Trump nu a uitat nici de această dată de predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama, acuzându-l că i-a lăsat moştenire „un dezastru“, atât în ceea ce priveşte sistemul medical, cât şi datoria naţională şi politica externă.

De altfel, el a dat asigurări că Pentagonul pregăteşte un plan pentru a „distruge complet Statul Islamic“.

Aceasta a fost prima apariţie a lui Trump ca preşedinte la cea mai mare conferinţă conservatoare din Statele Unite.

Potrivit organizatorilor, este prima dată din 1981 încoace când un preşedinte participă la conferinţă în primul an de mandat, ceea ce reprezintă un semn de respect.

Mike Pence crede că Donald Trump va fi noul Ronald Reagan

Intervenind joi la CPAC, vicepreşedintele american Mike Pence l-a descris pe Donald Trump drept noul Ronald Reagan şi le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susţinerea planurilor sale, notează EFE, potrivit Agerpres.

„De la început, preşedintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani, şi anume preşedintele Ronald Reagan“, a afirmat Pence.

„Cred că preşedintele Trump a dat expresie aspiraţiilor şi frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan“, a subliniat Mike Pence într-o pledoarie asupra preşedintelui republican ce a condus Statele Unite între anii 1981 şi 1989 şi care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană.

Vicepreşedintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că „succesul mişcării“ Trump şi al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acţiunile „celeilalte părţi“, care îşi apără consecvent „statu quo-ul eşuat“.

La conferinţa de anul trecut a CPAC, Trump nu a fost prezent, el preferând să participe la acţiuni electorale în statul Kansas, fapt pentru care Ted Cruz şi Marco Rubio, doi dintre adversarii săi în alegerile primare republicane, l-au criticat atunci că nu ar fi suficient de conservator.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite