Alegeri SUA 2016. Mitt Romney, candidatul din 2012 al republicanilor la Casa Albă, pune tunurile pe Donald Trump

Alegeri SUA 2016. Mitt Romney, candidatul din 2012 al republicanilor la Casa Albă, pune tunurile pe Donald Trump

Fostul candidat al republicanilor la preşedinţia SUA din 2012, Mitt Romney, a lansat un atac dur la adresa favoritului să câştige cursa partidului din acest an, miliardarul Donald Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romney l-a numit joi pe Trump „un impostor” şi a făcut apel la republicani să voteze „tactic”, astfel încât lui Trump să îi poată fi refuzată nominalizarea chiar dacă primeşte cel mai mare număr de voturi.
 
„Asta e ceea ce ştiu. Donald Trump este un fals, un impostor”, a spus Romney.
 
„Aş vota pentru Marco Rubio în Florida, pentru John Kasich în Ohio şi pentru Ted Cruz, sau oricare dintre ceilalţi doi candidaţi care are şanse să îl bată pe Trump într-un stat anume”, a spus Romney. 
 
Romney vrea să se asigure că Trump, deşi are cei mai mulţi delegaţi la finalul tuturor alegerilor primare, nu are o majoritate absolută, de 1.237 de delegaţi, aşa că un vot anti-Trump ar putea fi negociat la Convenţia Republicană.
 
Potrivit surselor CNN, Romney ar explora chiar posibilitatea de a fi el însuşi nominalizarea republicană pentru preşedinţia SUA, deşi nu este înscris în cursă. El şi-ar fi instruit mai mulţi apropiaţi să studieze posibilităţile de a opri nominalizarea lui Trump la Concenţia Republicană. Aceştia examinează exact scenariul unei astfel de lupte la convenţie şi chiar şi ce reguli ar trebui modificate pentru ca scenariul să devină fezabil.
 
Un alt nume luat în calcul pentru această candidatură surpriză ar fi Paul Ryan, cel care a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte alături de Romney în 2012.
 
„Gândiţi-vă la calităţile personale ale lui Trump, agresivitatea, lăcomia, epatarea, misoginismul, teatrul absurd. Face ţapi ispăşitori din musulmani şi migranţi mexicani, cere utilizarea torturii şi uciderea copiilor nevinovaţi şi a familiilor teroriştilor. Încurajează atacarea protestatarilor. Aplaudă ideea de a modifica constituţia pentru a limita libertatea presei garantată de primul amendament”, sunt doar câteva dintre criticile lui Romney la adresa lui Trump.
 
Fostul candidat republican a evitat să vorbească în discursul său despre faptul că Trump l-a sprijinit în alegerile din 2012, însă a atins subiectul ulterior, pe Twitter.
 
„Dacă Trump ar fi spus acum patru ani lucrurile pe care le-a spus acum despre KKK, musulmani, persoane cu disabilităţi, NU aş fi acceptat sprijinul său”, a scris Romney.
 
Aceeaşi părere despre Trump o are şi candidatul republicanilor din 2008, John McCain, care a emis, la scurt timp, un comunicat de presă.
 
„Împărtăşesc îngrijorările despre Donald Trump pe care prietenul meu, fostul nominalizat republican, Mitt Romney, le-a exprimat în discursul de astăzi”, a spus senatorul McCain într-o declaraţie scrisă.
 
 
Trump răspunde în stilul caracteristic
 
Aşa cum a obişnuit, Trump a răspuns acuzaţiilor lui Romney în stilul său caracteristic, printr-o serie de atacuri sub centură.
 
„Mitt este un candidat eşuat. A eşuat. A eşuat oribil. A eşuat rău. Puteţi să vedeţi cât de loial e. M-a implorat să îl susţin. Aş fi putut să spun <<Mitt, pune-te în genunchi>> şi s-ar fi pus în genunchi. Mă implora. Mă implora”, a spus Trump într-o întâlnire cu susţinătorii săi din Maine.
citeste totul despre: