VIDEO Triburi din Amazon care trăiesc fără niciun contact cu societatea modernă

Deşi nouă ni se pare imposibil să trăim fără telefon mobil sau televizor, membrii unor triburi din Amazon supravieţuiesc fără niciun contact cu societatea modernă.


În inima Pădurii Amazoniene se află un trib format din 200 de oameni care trăiesc aşa cum făceau strămoşii noştri în epoca de piatră.

Pe întreg teritoriul junglei există 68 de triburi care nu au contact cu lumea exterioară.Acum 500 de ani triburile de aici erau semi-nomade, se hrăneau din vânat, pescuit şi agricultură. Peste 2000 de triburi care au existat în secolul 16 au dispărut ca o consecinţă a stabilirii europenilor, o parte din ei fiind asimilaţi în populaţia braziliană.

Membrii acestor triburi nu înţeleg muzica pe care o ascultăm noi, privesc iPad-ul ca pe un obiect ireal iar problema intimităţii în cuplu li se pare cea mai bună glumă.

În ciuda avantajelor vieţii moderne, brazilienii vor să trăiască în stilul străvechi cu care s-au obişnuit. Oameni primitori şi nostimi, membrii acestor triburi sunt totuşi de părere că cei din lumea "de afară" strică mediul, produc violenţe şi aduc boli.

VIDEO

citeste totul despre: