Venezuela a donat jumătate de milion de dolari pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă

Venezuela a donat jumătate de milion de dolari pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă

Noi documente demostrează că Venezuela a donat 500.000 de dolari pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump la Casa Albă. Această donaţie s-a făcut prin intermediul Citgo Petroleum, o filială americană a companiei petroliere deţinută de guvernul de la Caracas, transmite BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această informaţie iese la lumină în timp ce economia venezueleană se adânceşte într-o gravă criză, marcată de lipsa alimentelor de bază, crime violente şi o explozie a inflaţiei.
 
Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma protestelor de miercuri, după ce zeci de mii de persoane au ieşit în stradă împotriva preşedintelui Maduro.
 
Printre alte multinaţionale care au donat sume uriaşe de bani se numără Pepsi şi Walmart, în vreme ce proprietarii echipelor din Liga Naţională de Fotbal au donat peste 5 milioane de dolari pentru învestirea lui Trump.
 
General Motors acuză Venezuela că i-a confiscat ilegal o fabrică
 
General Motors a acuzat miercuri autorităţile din Venezuela că i-au confiscat ilegal o fabrică din centrul industrial Valencia, avertizând că va lua toate măsurile legale pentru a-şi proteja drepturile, transmite Reuters.
 
Confiscarea a avut loc pe fondul agravării crizei economice din Venezuela, care a afectat deja numeroase companii americane.
 
„Ieri, fabrica General Motors Venezolana (GMV) a fost preluată în mod neaşteptat de autorităţile publice, care au împiedicat activităţile normale. În plus, alte active ale companiei, cum ar fi vehiculele, au fost luate ilegal”, se arată într-un comunicat al GM
 
Confiscarea va provoca probabil daune ireparabile companiei, celor 2.678 de muncitori, 79 de dealeri şi furnizorilor.
 
Ministerul Informaţiilor din Venezuela nu a răspuns solicitărilor pentru informaţii.
 
Industria auto a Venezuelei s-a prăbuşit, afectată de lipsa materiilor prime provocată de controlul valutar complex şi stagnarea producţiei locale, activitatea multor fabrici fiind aproape blocată.
 
La începutul anului 2015, Ford Motor a revizuit în scădere valoarea investiţiei în Venezuela, cu 800 de milioane de dolari, înainte de taxe.
 
Criza economică din Venezuela a afectat multe alte companii americane, între care producători de alimente şi farmaceutice, iar un număr tot mai mare dintre acestea exclud operaţiunile din această ţară din rezultatele financiare consolidate.
 
Guvernul din Venezuela a preluat în trecut şi alte fabrici. În 2014, guvernul a anunţat că preia temporar două fabrici ale producătorului american de produse pentru curăţenie Clorox, care s-a retras din ţară.
 
Venezuela este implicată în aproximativ 20 de procese de arbitraj legate de naţionalizări care au avut loc în timpul preşedinţiei lui Hugo Chavez.
 

 

citeste totul despre: