Pulsul generalului enigmatic
0Resuscitarea unei dictaturi, în lumea arabă, salvată de interese deloc cucernice, ale unor răsăriteni şi aliaţi ai lor zonali, şi supărările cancelarului Europei, cel cu telefonul ascultat de americani, datorită întâlnirilor mai degrabă de taină, cu ţarul de tip nou, de la Kremlin sunt două dintre subiectele abordate de think tank-ul coagulat de un conaţional cu o expertiză aparte.
Think tank-ul are ca tribună de exprimare publică o revistă bilunară, bilingvă, intitulată PULSUL GEOSTRATEGIC.
0 publicaţie fondată şi condusă de Corneliu Pivariu, un general mai puţin vizibil, dintre cei care au activat în lumea extrem de riguroasă a informaţiilor militare.
Un specialist profilat pe monitorizarea, studierea şi explicarea, prin articolele şi cărţile sale, a unor aspecte, de interes general, privind informaţiile strategice, terorismul şi evoluţiile geopolitice curente.
Cum ar fi şi opţiunile unui stat membru al NATO, precum Turcia, despre care generalul Pivariu crede – şi scrie în editorialul numărului tocmai apărut al revistei, a cărei copertă o reproduc mai jos - că “reuşeşte să îşi menţină una dintre cele mai importante poziţii, nu numai pe plan regional, dar continuă şi acţiunile pentru a-şi pune în valoare, cât mai bine, potenţialul şi poziţia geografică.”
Probabil cel mai savuros titlu, din numărul din 5 noiembrie al revistei este cel ales, pentru articolul lor, de dr. Hubertus Hoffmann şi Tillmann Dietrich: Triumfătoarea gospodină Merkel&Germania adormită dintr-o UE fragilă.
Al cărui final sugerează că 2014 şi 2015 vor fi ani interesanţi, deoarece “este posibil ca acesta să fie ultimul mandat a lui Merkel (există zvonuri conform cărora se va retrage în doi ani). Avem speranţa că acum Cancelarul german va fi mai hotârât în acţiunile sale pe plan intern, şi mai ales în Europa.”
Mi-a mai reţinut atenţia materialul scris de Cornel Vaida, despre A400M, care “este o aeronavă, multi-rol, de transport, având o capacitate de încărcare dublă faţă de cea a aeronavelor, pe care a fost planificat să le înlocuiască, C-130 Hercules şi C-160 Transall. Este proiectată pentru a face transporturi tactice sau strategice, logistice, pe distanţe mari.”
Destinată iniţiaţilor în geopolitică, publicaţia generalului Pivariu este comparabilă cu o aulă universitară, la tribuna căreia s-ar perinda colaboratorii constanţi ai revistei, nuanţând evenimente ce într-un fel par, în goana ştirilor, pe micul ecran, şi alte semnificaţii au la o analiză atentă.
Totuşi, poate nu ar strica o grafică nouă şi o tehnoredactare în care ilustraţiile să fie valorificate de o manieră tipică publicaţiilor de peste Ocean, cu care Pulsul Geostrategic pare că vrea să se compare.