Secretarul general al NATO are „încredere în toţi aliaţii“ în ceea ce priveşte schimbul de informaţii

Secretarul general al NATO are „încredere în toţi aliaţii“ în ceea ce priveşte schimbul de informaţii

Jens Stoltenberg Foto: EPA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat joi că are „încredere în toţi aliaţii“ în ceea ce priveşte schimbul de informaţii sensibile, în contextul polemicii create în cazul informaţiilor confidenţiale pe care i le-ar fi transmis preşedintele american, Donald Trump, şefului diplomaţiei ruse, transmite AFP, preluată de dhnet.be.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat la Bruxelles, Jens Stoltenberg s-a declarat „absolut sigur“ de faptul că toate cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, printre care şi SUA, „sunt capabile să schimbe şi să trateze aceste informaţii într-un mod adecvat“.
 
„Apreciez mult cooperarea pe care o avem în cadrul NATO în ceea ce priveşte schimbul de informaţii“, a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice. „Facem asta de foarte mulţi ani“, a continuat el, adăugând că, în fapt, cooperarea între statele membre ale Alianţei s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte schimbul de informaţii.
 
Potrivit „Washington Post“ şi altor instituţii de presă, în timpul unei întâlniri pe care a avut-o pe 11 mai în Biroul Oval cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, Donald Trump a divulgat informaţii clasificate referitoare la o operaţiune planificată de gruparea jihadistă Statul Islamic. 
 
Cotidianul american a scris că preşedintele SUA „a început să descrie detaliile unei ameninţări teroriste reprezentate de gruparea Statul Islamic, legată de folosirea laptopurilor în avioane“. 

Trump ar fi numit inclusiv oraşul din Siria în care a fost detectată ameninţarea, ceea ce ar putea să pună în pericol sursa.
 
Aceste informaţii ar fi fost comunicate de Israel, un aliat important al Statelor Unite. Israelul s-a abţinut însă de la comentarii pe marginea acestui subiect.
citeste totul despre: