Premierul Republicii Moldova nu a luat niciodată examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a fost promovat şi susţinut drept un tehnocrat, expert în economie şi management
Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a fost promovat şi susţinut drept un tehnocrat, expert în economie şi management

Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova, a recunoscut că nu are nici astăzi diplomă de Bacalaureat, după ce a picat examenul în 1995. Mai mult, înainte de a da examenul, el a fost exmatriculat din liceu. Gaburici a dost învestit de Parlamentul de la Chişinău, după ce coaliţia pro-europeană a făcut o înţelegere cu comuniştii - cei care l-au propus pe Gaburici.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a confirmat informaţiile dezvăluite într-o anchetă realizată de „Ziarul de Gardă”. Prim-ministrul recunoaşte că nu are diploma de BAC, după ce a fost exmatriculat din liceu înainte de a susţine examenul, în 1995. 

Gaburici a fost promovat de politicienii pro-europeni şi comunişti din Republica Moldova drept un tehnocrat, cu experienţă în management şi economie. De fapt, Gaburici a avut nevoie de nouă ani pentru a-şi obţine licenţa de facultate, urmând cursurile în regim de fără frecvenţă. 

Chiril Gaburici a urmat cursurile Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul (CRMTC), de unde a fost exmatriculat înainte de a susţine examenul de Bacalaureat. 

Fără diplomă de BAC, Gaburici s-a înscris la o Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). După trei ani, s-a mutat la o instituţie de învăţământ superior neacreditată de Ministerul Educaţiei de la Chişinău, de la care şi-a obţinut până la urmă licenţa la vârsta de 28 de ani. Pe atunci, el deţinea deja o funcţie de conducere în cadrul companiei telecom Moldcell.

Gaburici a transmis cotidianului „Ziarul de Gardă” o reacţie la dezvăluiri, precizând că „în perioada în care am fost înscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituţiile de învăţământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaţilor era admisă la studii în baza atestatului şi a examenelor de admitere.”

[<a href="//storify.com/elenadumitru/new-story-4" target="_blank">View the story "New Story" on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite