Merkel: Imigranţii extracomunitari oferă avantaje economiei. Germania îi poate integra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Angela Merkel s-a expus criticilor dure atât la nivel intern, cât şi la nivel european pentru că a avut o atitudine de încurajare a imigranţilor extracomunitari
Guvernul Angela Merkel s-a expus criticilor dure atât la nivel intern, cât şi la nivel european pentru că a avut o atitudine de încurajare a imigranţilor extracomunitari

Germania trebuie să aibă o abordare unitară în privinţa imigranţilor, afirmă cancelarul Angela Merkel, oferind asigurări că venirea masivă a extracomunitarilor oferă avantaje economiei germane şi că ţara poate face faţă valului de refugiaţi, informează The Wall Street Journal.

"Nu există niciun dubiu: afluxul de imigranţi va necesita eforturi mari din partea noastră. Va necesita timp, energie şi fonduri, mai ales pentru integrarea permanentă a acestor oameni", a declarat Merkel.

"Germania trebuie să tragă învăţăminte din erorile trecutului; oricine vrea să trăiască în Germania trebuie să respecte valorile germane, tradiţiile, legile şi limba, acestea fiind condiţii pentru o coabitare marcată de respect", a subliniat Merkel.

"Sunt convinsă că, dacă vom avea abordarea corectă, actuala sarcină majoră de integrare a atât de mulţi oameni va fi o oportunitate pentru viitor, pentru că noi avem un angajament civic măreţ şi un concept complet de măsuri politice", a insistat liderul de la Berlin.

"Orice ţară beneficiază întotdeauna de pe urma imigraţiei de succes, atât pe plan economic, cât şi la nivel social", a dat asigurări Angela Merkel.

Guvernul Angela Merkel s-a expus criticilor dure atât la nivel intern, cât şi la nivel european pentru că a avut o atitudine de încurajare a imigranţilor extracomunitari. În Germania au ajuns, în 2015, 1,1 milioane de imigranţi, în principal din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii. Pe fondul criticilor, popularitatea Angelei Merkel a scăzut în ultimele luni.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite