China se jură că nu fură: Germania a încheiat un acord cu Beijingul privind spionajul cibernetic comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel şi premierul Chinei Li Keqiang FOTO AP
Angela Merkel şi premierul Chinei Li Keqiang FOTO AP

China şi Germania au semnat un acord privind o colaborare pentru stoparea spionajului cibernetic pe fondul unor îngrijorări din ce în ce mai mari că mii de companii mici şi medii care formează baza industriei germane sunt prost echipate pentru a respinge atacurile hackerilor.

Asemenea acorduri de stopare a spionajului industrial există şi între China şi Statele Unite ale Americii, dar şi între China şi Marea Britanie, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, la Berlin. Germania, cel mai mare partener european al Chinei, a vrut rapid încheierea unui astfel de acord, iar China a fost de acord, a continuat cancelarul, după discuţiile pe care le-a avut cu premierul chinez Li Keqiang, notează Bloomberg.

Acesta este un pas mare şi foarte important cu ajutorul căruia putem construi. China este foarte activă în spionajul economic, iar Germania a reprezentat o ţintă atractivă deoarece multe dintre inovaţiile tehnologice au loc în companiile Mittelstand care, tradiţional, au sisteme de securitate cibernetice slabe“, explică Sandro Gaycken, un expert în securitatea cibernetică de la Şcoala de Management şi Tehnologie din Berlin, care a ajutat la încheierea acordului.

În trecut, China a negat presupunerile că orchestrează atacuri cibernetice, iar joi a declarat că doreşte să colaboreze cu Germania pentru o mai mare securitate şi transparenţă în acest sector. „Suntem împotriva furtului cibernetic şi de secrete comerciale. Noi ne protejăm proprietatea intelectuală“, a declarat Li în cadrul evenimentului, potrivit unor transcrieri ale declaraţiilor sale, traduse şi trimise presei de Guvernul german.

SUA şi China s-au pus de acord privind principii anti-hacking mai largi, menite să oprească furtul de secrete comerciale, după o întâlnire dintre preşedintele chinez Xi Jinping şi preşedintele american Barack Obama, ce a avut loc în Washington, luna trecută.

Acest acord cu americanii a avut loc după ce Casa Albă a ameninţat persoane fizice şi companii chineze cu sancţiuni economice, ca răspuns la o serie de atacuri cibernetice împotriva companiilor şi agenţiilor guvernamentale americane, conchide Bloomberg.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite