Accidentul feroviar din Germania, cauzat de o eroare umană

Accidentul feroviar din Germania, cauzat de o eroare umană

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal marţi dimineaţă în Germania FOTO AP

Ciocnirea celor două trenuri de pasageri din Germania, soldată cu zece morţi, a fost cauzată de o eroare umană, spun surse care au văzut raportul iniţial al autorităţilor, citate de Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorul acestei erori umane rămâne, în continuare, necunoscut, mai spun aceleaşi surse.
 
Accidentul de marţi dimineaţă s-a soldat cu 10 morţi, 18 răniţi grav şi 63 de persoane cu răni uşoare. O persoană este în continuare dată dispărută, iar poliţia spune că şansele ca ea să fie în viaţă sunt minime.
 
Accidentul s-a petrecut lângă oraşul Bad Aibling din Bavaria, la ora locală 6:50. Cele două trenuri de pasageri, care transportau împreună aproximativ 150 de persoane, s-au ciocnit frontal, în plină viteză. Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a explicat într-o conferinţă de presă că cele două trenuri nu se puteau vedea de la distanţă din cauza curbelor de pe traseu şi a faptului că zona este una împădurită.
 
„A fost înspăimântător să văd cum cele două trenuri s-au ciocnit unul de altul. Al doilea tren a fost complet distrus”, a declarat Dobrindt.
 
După accident a fost organizată o amplă acţiune de salvare, la care au participat peste 500 de persoane, printre care voluntari Crucea Roşie, paramedici, pompieri şi piloţi de elicopter.
 
Înaintea ipotezei erorii umane, teoriile privind cauza accidentului au gravitat în jurul unei eventuale defecţiuni a sistemului care forţează trenurile să frâneze automat atunci când se află pe linia greşită. Potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn, acest sistem computerizat era în funcţiune la momentul tragediei şi fusese testat recent.
 
Cutiile negre ale celor două trenuri sunt în prezent investigate pentru a se afla mai multe informaţii despre cauza tragediei. 
citeste totul despre: