VIDEO Trăirile unei femei din India, desfigurată cu acid la 17 ani: „Nu vreau să mor aşa, dar nici să trăiesc astfel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonali Mukherjee (27 de ani), alături de tatăl ei, Charan Das Mukherjee FOTO Reuters
Sonali Mukherjee (27 de ani), alături de tatăl ei, Charan Das Mukherjee FOTO Reuters

Sonali Mukherjee, o tânară inteligentă şi ambiţioasă din India, dedicată în totalitate studiilor sale, a fost victima unui atac cu acid pe când avea doar 17 ani. În prezent, chipul ei frumos de odinioară este desfigurat, în timp ce autorii faptei au scăpat uşor, relatează CNN. Totuşi, ea continuă să lupte, alături de tată ei, pentru dreptate

Deşi situaţia materială a familiei de unde provine Sonali este una cât se poate de modestă, tânăra ducea un trai decent. Tătăl ei lucra ca agent de pază în Jharkhand, un stat din estul Indiei, iar mama ei era casnică. Însă exemplul mamei nu a împiedicat-o pe Sonali să obţină o diplomă în sociologie şi să prezideze Uniunea Studenţilor, relatează CNN.

„Am văzut cum părinţii mei se chinuiesc să obţină până şi strictul necesar vieţii de zi cu zi, aşa că am încercat să realizez ceva pentru ca familia mea să aibă un trai mai bun“, a mărturisit Sonali.

Dar viaţa tinerei din India s-a schimbat brusc, în mod tragic, după ce trei studenţi de la colegiu au început să o hărţuiască. Ea nu s-a lăsat intimidată şi nu le-a răspuns avansurilor, în pofida tuturor ameninţărilor primite.

Într-o zi de vară, în timp ce Sonali dormea pe acoperişul casei în care locuia, cei trei bărbaţi au aruncat acid pe ea. 

„Tot ce am simţit a fost o durere imensă, era ca şi cum cineva m-ar fi aruncat în foc“, a povestit tânăra zece ani după atacul care a avut loc în 2003.

Acidul a distrus, într-o fracţiune de secundă, chipul şi pieptul ei, provocându-i răni severe din cauza cărora Sonali nu mai poate vedea, auzi, mânca. Totodată, vorbeşte şi merge cu mare dificultată, având nevoie de ajutor permanent.

În prezent, femeia are 27 de ani, dar mărturiseşte că se simte ca un cadavru.


Sonali Mukherjee FOTO Reuters

Sonali Mukherjee FOTO Reuters

„Abia dacă am trăit in viaţa asta. Nu vreau să mor aşa, dar nici să trăiesc astfel. Incidentul a schimbat totul, iar acum mă văd înconjurată de întuneric din toate părţile. Nu mai am nicio speranţă“, a spus cu dezamăgire Sonali.

Şocul atacului a fost prea puternic pentru bunicul femeii, care a murit la scurt timp după desfigurarea nepoatei sale. Mama lui Sonali a intrat în depresie cronică, singurul sprijin venind din partea tătălui, de zece ani încoace.

„Nici nu vă puteţi închipui cât de dureros este să-ţi vezi în asemenea stare propria fiică, dar eu sunt capul familiei şi nu-mi pot permite să cedez“, a spus Charan Das Mukherjee, tatăl victimei.

Fiecare bănuţ al familiei a fost dat de tatăl lui Sonali pentru recuperarea ei, chiar dacă a fost necesar să vândă tot pământul pe care-l moşteniseră din generaţie în generaţie. Acum, femeia a suferit cea de a 27-a intervenţie chirurgicală.

A participa la „Vrei să fii miliardar?” pentru fiica sa

Pentru a reuşi să susţină recuperarea fiicei sale, Charan a decis, anul trecut, să participe la „Vrei să fii milionar?“, concurs popular în India. A reuşit să câştige 30.000 de euro şi s-a mutat în capitala Indiei pentru a avea acces la un tratament mai bun.

„Când a ajuns la noi nu avea scalp, buze, nas şi nici urechi. Prezenta arsuri pe 98% din suprafaţa feţei“, a explicat doctorul Sanjeev Bagai, care o tratează.

Bagai şi echipa sa au reuşit să-i reconstruiască femeii buzele, pleoapele şi nasul, însă marea încercare constă în redarea aspectului uman al chipului.

Doar doi ani de închisoare pentru o viaţă distrusă

Bărbaţii care au desfigurat-o pe viaţă pe Sonali au petrecut doar doi ani în închisoare. Mukherjee a contestat decizia instanţei pentru ca atacatorii să obţină o pedeapsă mai dură prin rejudecare.

„Tatăl meu a cheltuit fiecare bănuţ pentru a ne face dreptate, dar până la urmă, am pierdut totul, iar vinovaţii sunt liberi”, atrage atenţia Sonali.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite