Prima femeie oloagă care a urcat pe Everest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indianca Arunima Sinha a intrat în istorie, fiind prima femeie cu un picior amputat care a urcat pe Everest. Fosta jucătoare de volei şi-a pierdut piciorul stâng, în urmă cu doi ani, când a fost atacată de hoţi şi aruncată în faţa trenului, potrivit AFP.

Expediţia la care tânăra în vârstă de 26 de ani a participat a avut ca punct de plecare Tabăra de Bază Everest.

„Sinha a părăsit tabăra luni la ora 18:00 şi a ajuns pe vârf marţi, la 10:55“, a declarat Ang Sherpa, fondatorul Asian Trekking, compania care a organizat expediţia.

„Îndrumătorii Sinhei s-au arătat îngrijoraţi de ritmul de mers lent al tinerei, însă odată ce au atins 8.750 de metri, ea a câştigat energie şi încredere, începând să se mişte mult mai repede“, a adăugat Sherpa.

În urma incidentului suferit, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul. „La acea vreme toată lumea şi-a făcut griji pentru mine, aşa că mi-am dat seama că trebuie să fac ceva cu viaţa mea pentru ca oamenii să nu mă mai privească cu milă“, a declarat Sinha înainte de a pleca pe munte.

Muntele a devenit un simbol popular pentru stabilirea unor astfel de recorduri. În 1998, alpinistul britanic Tom Whittaker, a devenit prima persoană cu handicap care a ajuns pe Everest, după ce şi-a pierdut piciorul în urma unui accident rutier.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite