India, Bangladesh şi Myanmar, zguduite de un cutremur cu magnitudinea de 6,7 pe scara Richter

India, Bangladesh şi Myanmar, zguduite de un cutremur cu
magnitudinea de 6,7 pe scara Richter

O clădire de şase etaje din Imphal s-a prăbuşit în urma seismului FOTO BBC

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 pe scara Richter s-a produs, duminică seara, în nord-estul Indiei, în apropierea graniţelor cu Bangladesh şi Myanmar, relatează AFP. Cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 200 rănite, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul Meteorologic al Indiei a anunţat că epicentrul cutremurului a fost în regiunea Tamenglong din statul Manipur, iar Institutul Geologic din Statele Unite a anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 55 de kilomeri.
 
Secretarul principal al statului Manipur, J. Suresh Babu, a declarat iniţial că cel puţin două persoane au murit în capitala statului, Imphal, iar altele au fost rănite, însă a precizat că o estimare oficială nu poate fi făcută deoarece autorităţile nu au primit încă raporturi din zonele interioare.
 
Seismul a fost resimţit la o intensitate ridicată şi în Myanmar şi Bangladesh, deşi autorităţile din cele două ţări susţin că deocamdată nu au primit informaţii privind posibile daune materiale.

„A fost cel mai mare cutremur care s-a produs vreodată în Imphal“, a declarat un responsabil al managementului dezastrelor naturale din India, Kanarjit Kangujam, pentru Reuters. Echipele de salvare se luptă să scoată de sub dărâmături posibilii supravieţuitori, deşi nu se ştie câţi oameni se află prinşi sub resturile de construcţii, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei şi spitalelelor din Imphal, şase persoane au murit şi peste 100 au fost rănite, dintre care 33 se află în stare gravă.

În Imphal, un oraş cu o populaţie de 270.000 de oameni, locuitorii au fost treziţi din somn de cutremur şi şi-au părăsit casele în fugă, cuprinşi de panică. Liniile de telecomunicaţii nu funcţionează în întreaga regiune.

Cursele aeriene nu au fost afectate de cutremurul de luni, deşi un zid despărţitor s-a surpat, potrivit unui angajat al aeroportului.

În Bangladesh, trei persoane au murit de infarct, iar poliţia a anunţat că peste 90 de persoane au fost rănite. Cutremurul s-a resimţit până în oraşul Yangon, în Myanmar (Birmania). Potrivit Departamentului de Meteorologie din Naypyitaw, capitala ţării, nu au fost raportate victime.
Epicentrul cutremurului a avut loc în statul Manipur, din nord-estul extrem al Indie. Sursa hărţii: BBC

citeste totul despre: