„MasterChef“, episodul doi: orgoliile celor trei chefi s-au ciocnit, un concurent a fost numit „idiot“, iar Patrizia Paglieri „mama spaghetelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al doilea episod al emisiunii culinare „MasterChef“ a fost marcat de o primă confruntare a orgoliilor celor trei chefi, de „un idiot“, după cum l-a numit Patrizia Paglieri pe unul dintre concurenţi, dar şi de farfurii care au sfârşit în coşul de gunoi.

Primul concurent, Paul Siserman (38 de ani) este proprietar de restaurant, dar i-a promis fetiţei lui, Alexandra, că va obţine şorţul „MasterChef“, primind astfel confirmarea talentului său. 

Acesta s-a prezentat în faţa juriului cu o porţie de calamari la tigaie, pesto şi paste negre cu cerneală de sepie, dar înainte de a-şi monta preparatul în farfurie, a fost supus unui test sub presiune. Astfel, în doar câteva minute, aspirantul la titlul de „MasterChef“ s-a văzut obligat să urmeze întocmai indicaţiile rapide ale Patriziei Paglieri, care l-a pus să prăjească pastele şi calamarii în pesto şi ulei de măsline.

Farfuria lui Paul Siserman a fost dată drept exemplu celorlalţi concurenţi de la „MasterChef“ FOTO Pro TV/ Facebok

image

Paul Siserman i-a impresionat pe cei trei chefi şi a avut parte doar de cuvinte de laudă. „Ai început de la zero, am să pun un unu în faţa zeroului“, i-a spus chef FOA, acordându-i primul răspuns afirmativ. Tot „da“ a primit şi din partea chefilor Patrizia Paglieri şi Adrian Hădean, acesta din urmă declarând: „Am tot căutat lucruri bune să spun despre preparat, dar farfuria pur şi simplu spune toate lucrurile bune despre ea. Bravo.“

Mai mult decât atât, preparatul lui Paul a fost dat exemplu celorlalţi concurenţi: „Aşa trebuie să arate o farfurie «MasterChef», nu exageraţi şi puneţi o bucăţică din sufletul vostru“, i-a sfătuit chef FOA. 

Rapperul Alex Drăgan (32 de ani), lucrează la o sala de jocuri, şi a vrut să surpindă juriul cu Tom Ka Gai, o supă thailandeză de pui. Încrezător, concurentul le-a mărturisit chefilor că nu are deloc emoţii şi l-a asigurat pe FOA că poate găti absolut orice. Băiatul de cartier, cum a fost numit, a încercat să-i câştige simpatia Patriziei Paglieri mărturisindu-i că îi place bucătăria italiană, dar aceasta s-a declarat „deloc impresionată“. 

Chef FOA a reuşit să stârnească indignarea colegilor săi, când a decis, fără a-i consulta, să-i dea şorţul lui Alex: „Eu îţi dau şorţul de acum, indiferent de ce vor zice ceilalţi doi.“

Alex Drăgan, băiatul de cartier care a enervat-o pe Patrizia Paglieri FOTO Pro TV/ Facebook

image

„Eu ce sunt aici? Statuie?“, a fost răspunsul prompt al lui Adrian Hădean, Patrizia Paglieri alegând să părăsească platoul pentru câteva minute. „Mie mi-a plăcut supa şi am încredere în el“, a fost motivaţia chefului FOA. În cele din urmă, chef Adrian Hădean i-a dat dreptate colegului său, Alex mergând mai departe, chiar dacă Patrizia Paglieri a rămas la poziţia iniţială, spunându-i concurentului: „Mie nu ai de ce să-mi mulţumeşti, pentru că răspunsul meu este nu.“

Zina Obreja (39 de ani) este designer floral şi a declarat că s-a hotărât să participe la „MasterChef“ pentru a îmbina pasiunea pentru flori cu gastronomia. Chifteluţele din somon şi pastele nu au fost pe placul celor trei chefi, mai ales după ce Zina a folosit o pensetă pentru a decora farfuria, motiv care a contribuit la cele trei răspunsuri negative. 

Ionuţ Veştemean (24 de ani) a început să gătească în restaurantul părinţilor, iar visul lui este să-şi deschidă propriul local. Susţinând că îi place agitaţia din bucătărie şi că este 90% sigur că va obţine şorţul, tânărul a gătit ficăţei de pui cu prune confiate în bacon şi sos de coniac. Mai proastă decât mâncarea, a fost replica dată Patriziei Paglieri în momentul în care l-a întrebat care este cea mai mare dorinţă a lui: „Visul meu este să fac foarte mulţi bani şi să nu mai fiu nevoit să muncesc“.

Ionuţ Veştemean a fost numit „idiot“ de către chef Patrizia Paglieri FOTO Pro TV/ Facebook

image

Răspunsul lui Ionuţ a fost întâmpinat de grimase şi o replică dură din partea Patriziei, care şi-a pierdut calmul: „Numai un idiot poate răspunde aşa ceva în faţa unui juriu, eu te-aş fi trimis acasă chiar acum. Tu şi ce ai gătit tu aveţi un singur loc în care vă puteţi simţi bine, ştiţi care este?“, l-a întrebat chef Patrizia pe concurent, aruncându-i sugestiv farfuria în coşul de gunoi. Totuşi, chef FOA i-a spus că a fost un singur lucru care i-a plăcut şi anume că a reuşit să o enerveze pe Patrizia. 

Mirabela Mareş (29 de ani) şi-a descoperit pasiunea pentru gătit atunci când mama ei a murit şi a fost nevoită să stea în bucătărie pentru a prepara mesele fratelui şi tatălui său. Tânăra, care lucrează de la 15 ani în publicitate şi marketing, s-a prezentat în faţa juriului cu un risotto cu ciuperci şi vişine, dar i-a cucerit mai ales datorită farmecului şi atitudinii dezinvolte.

„Nu o să te mint, foiţa de aur este un zorzon inutil, totuşi îmi place stilul tău şi mi-a plăcut foarte mult mâncarea ta“, a complimentat-o Adrian Hădean, iar colegii săi i-au dat dreptate, concurenta primind trei răspunsuri afirmative. 

Marius Marin (33 de ani) este electrician auto şi a venit la „MasterChef“ pentru a-şi răscumpăra greşelile şi pentru a-şi clădi un viitor mai bun. De la 11 ani a crescut într-un orfelinat, unde copiii erau obligaţi să o ajute pe bucătăreasă, însă acest lucru nu i-a displăcut, din contră. „Am făcut şi rele, şi bune şi am ales tot ce a fost mai bun din toate întâmplările“, a declarat Marius, care a avut şi perioade în care a trăit pe străzi sau în păduri. De şase ani bărbatul are grijă de o bătrână, pe care a ajuns să o numească mamă. 

Nu doar povestea emoţionantă a concurentului i-a impresionat pe membrii juriului, ci şi medalionul din piept de pui cu mozarella, felii de mere la capac, nucă şi susan. 

image

Marius Marin a fost crescut într-un orfelinat şi a impresionat juriul „MasterChef“ FOTO Pro TV/ Facebook 

 „Tu eşti un exemplu pentru toţi cei care cred că omul nu-şi poate face singur soarta“, i-a spus chef Patrizia, care i-a acordat votul de încredere. „Pentru un om care până nu demult dormea prin pădure, eu zic că ai evoluat binişor. Sunt curios care sunt faptele rele pe care le regreţi“, a adăugat şi chef Adrian Hădean.

Marius Marin, care susţine că este în stare să meargă până la capătul pământului în competiţia „MasterChef“, i-a înlăturat curiozitatea chefului, mărturisind că „a furat, s-a bătut şi a jignit“.„Apreciez povestea vieţii tale, nu ţi-ai ales corect farfuria, în schimb combinaţia e una reuşită“, i-a spus şi chef FOA.

Pe jumătate sirian, electricianul Louis Ranjous a pregătit cleşti de crab, somon afumat şi ciuperci negre, piept de pui cu scorţişoară şi salată cu fenicul şi andive. Deşi Patrizia Pagliari l-a apreciat pentru atitudine, nu a fost la fel de impresionată şi de farfurie. În schimb FOA a ales să-i acorde un „green card“, punându-l să-i promită că nu-l va dezamăgi. Chef Adrian Hădean a fost de părere că FOA „a irosit o şansă“.

De profesie inspector de securitate, Nicolae Bosancu (42 de ani) a venit la „MasterChef“, competiţie pe care o consideră „Eversetul concursurilor culinare“, pentru a acumula experienţa necesară în conducerea propriului restaurant. Declarând că este sigur că va fi viitorul „MasterChef“, Nicolae a gătit un piept de raţă în crustă de cimbru.

Chef Adrian Hădean i-a apreciat hotărâre, dar nefiind convins că deţine şi calităţi tehnice, i-a acordat un „nu“, la fel şi chef Patrizia Paglieri, care nu a fost „dată pe spate“, deşi a gătit corect. 

„Cred că vă pripiţi şi nu vedeţi potenţialul, pe mine determinarea lui mă face să-i dau un da“, le-a spus chef FOA colegilor din juriu. În cele din urmă, acesta l-a convins pe Adrian Hădean să-i mai acorde o şansă şi astfel Nicolae va merge în etapa următoare a show-ului culinar. „Eşti responsabilitatea mea, să nu mă faci de râs, nu mulţi au şansa ta“, i-a explicat FOA protejatului său.

Bogdan Matei (29 de ani), un jucător profesionist de poker, le-a pregătit chefilor muşchi de vită în sos de ciocolată cu fructe de pădure şi piure de ananas, dar preparatul a ajuns direct la gunoi.

Greta Răchită (31 de ani) locuieşte în Italia şi a povestit că în urmă cu câţiva ani s-a confruntat cu anorexia, precizând că mâncare i-a fost cel mai mare duşman, dar acum îi este cel mai bun prieten.

Bogdana Matei este concurenta pentru care mâncare a fost cel mai mare duşman FOTO Pro TV/ Facebook

image

Concurenta, extrem de emoţionată, a pregătit turban de biban de mare pe pat de piure de zuchinne şi a reuşit să obţină şorţul „MasterChef“. „E adevărat că am gustat foarte multă mâncare proastă în ultima vreme, dar a ta este bună“, a încurajat-o Adrian Hădean. 

Silviu Chelaru s-a remarcat mai ales datorită obiceiului de a fluiera atunci când este emoţionat. Pe cât de „chipeş“, după cum l-a descris Răzvan Fodor, pe atât de priceput în bucătărie, tânărul s-a calificat în următoarea etapă graţie unei pulpe de raţă umplute cu ciuperci, un preparat din copilărie. 

„În bucătărie se spune că dacă fluieri, tragi a pagubă“, l-a apostrofat chef FOA.

   

image

„Chipeşul“ Silviu Chelaru a obţinut şorţul „MasterChef“ FOTO Pro TV/ Facebook 

Alexandra Andronic (26 de ani), masterandă în antropologie, a cucerit juriul cu bucuria ei, dar şi cu o tartă cu migdale şi cremă de brânză cu lavandă. Tânăra a mărturisit că îi place foarte mult juriul cel nou şi a ţinut să precizeze că „aşa este ea, veselă“.

„Ai un discurs parcă e desprins din cărţi de dezvoltare personală“, i-a spus chef FOA, precizând, totodată, că în preparatul ei a descoperit „curaj şi creativitate“, în timp ce chef Patrizia a fost încântată de frumuseţea şi energia tinerei. 

Ion Marius Adrian, care a declarat că îi place să improvizeze foarte mult, a dorit să-i impresioneze pe membrii juriului „MasterChef“ cu un preparat „mai răruţ“: spaghete cu burtă. O premieră pentru chef FOA, acesta a declarat că rar i se întâmplă să nu poată înghiţi, precizând: „Aţi putea fi un bucătar pentru filme horror“. Nici chef Adrian Hădean nu a fost mai reţinut în critici, catalogând preparatul drept „o chestie sinistră, cu gust oribil“, iar chef Patrizia Paglieri s-a limitat l-a a spune că a fost „catastrofal“. „E mama spaghetelor“, a spus la rândul lui concurentul despre chef Patrizia Paglieri, încercând să explice de ce nu a reuşit s-o impresioneze. 

Două concurente au fost îndrumate să participe la „Vocea României“, după ce au încercat să cucerească juriul mai mult cu muzica decât cu gătitul. Una dintre ele îşi însuşise repertoriul cunoscutei Édith Piaf, iar cealaltă s-a prezentat ca fiind solistă de muzică populară. Evident, cele două au primit doar mulţumiri pentru strădanie. 

Lucian Cioacă (28 de ani),  pilot de linie şi pasionat de iluzionism, pe care îl practică de la 4 ani, a pregătit un cheese cake. „Nu ai riscat, vizual îmi place, să risc eu în locul tău? Răspunsul meu este da“, i-a spus chef FOA. Pe de altă parte, chef Adrian Hădean i-a acordat un „nu“: „Deşi este un cheese cake executat corect, e totuşi banal, nu văd capătul pistei“. „Pentru tine a venit timpul să atrerizezi la «MasterChef»“, i-a spus chef Patrizia, trimiţându-l automat în etapa următoare.

Ultimul concurent care a primit şorţul „MasterChef“ a fost Rasty Nicolae care a preapart tanjine de linte cu miel, iar în semn de mulţumire i-a oferit Patriziei Pagliari un buchet de flori într-un polonic şi a făcut un selfie cu cei trei membri ai juriului.

Concurenţii care au obţinut şorţurile „MasterChef“ în al doilea episod FOTO Pro TV/ Facebook

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite