Gafă la CNN: Vladimir Putin, prezentat drept adevăratul terorist al grupării Statul Islamic, „John Jihadistul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul american de televiziune CNN a făcut o gafă joi, când a afişat pe ecran fotografia preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul ştirii în care se anunţa dezvăluirea identităţii teroristului grupării Statul Islamic (SI) cunoscut ca „John Jihadistul“.

Incidentul a avut loc în timpul unui jurnal de ştiri de joi seară, după ce identitatea teroristului grupării Stat Islamic a fost dezvăluită şi toate canalele principalele de televiziune încercau să transmită ştirea cât mai repede, scrie publicaţia „The Epoch Times“, citată de Mediafax.

Totuşi, o aparentă problemă tehnică a canalului american a dus la afişarea fotografiei lui Vladimir Putin în locul celei cu extremistul grupării teroriste.

După gafa comisă, CNN şi-a cerut scuze, prezentarea lui Vladimir Putin ca fiind „terorist“, fiind aprig criticată de presa finanţată de la Kremlin. „Nu este pentru prima dată când CNN face asemenea gafe“, a anunţat Russia Today. „Din cauza unui server care nu mai funcţiona, în timpul unui breaking news, imaginea lui Vladimir Putin a apărut din greşeală. Ne cerem scuze pentru eroare“, au declarat reprezentanţi ai postului, după ce gafa s-a viralizat pe reţelele sociale.

„John Jihadistul“ a fost identificat drept un cetăţean britanic născut în Kuweit. Bărbatul, care a apărut în clipurile în care Statul Islamic a arătat cum decapitează prizonieri occidentali, are 25 de ani, face parte dintr-o familie înstărită, a copilărit în Londra şi a absolvit facultatea cu o diplomă de programator IT, transmite cotidianul american „The Washington Post“. 

„Numele său adevărat, potrivit prietenilor şi persoanelor care-l cunosc, este Mohammed Emwazi, un britanic dintr-o familie înstărită, care a copilărit în vestul Londrei“, scriu jurnaliştii americani.

Recent, preşedintele american Barack Obama a fost descris din greşeală drept suspect într-un caz de viol pe postul independent de televiziune Fox 5 San Diego, în timpul unui jurnal de noapte. „Singurul suspect în agresiunea sexuală de la SDSU nu va fi pus sub acuzare“, a spus prezentatoarea, în timp ce pe ecran a apărut o fotografie a lui Obama. Mai mult, sub fotografie se putea citi: „Fără acuzaţii“. Eroarea nu a fost sesizată imediat, iar fotografia a rămas pe ecran până când a intrat înregistrarea video.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite