Documentare de ştiinţă. Producţii care merită urmărite în seara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentare de ştiinţă
Documentare de ştiinţă

Cei care vor să vadă documentare de ştiinţă în seara aceasta au la dispoziţie câteva producţii destul de interesante în program TV azi. Iată câteva recomandări:

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Cele mai stranii fenomene ale naturii. BBC Earth. 18:10. Chris Packman examinează câteva dintre cele mai stranii evenimente de pe planetă. Cu ajutorul filmărilor făcute de martori şi şi de echipajele de ştiri, el dezvăluie faptele din spatele fiecărei poveşti.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Cum funcţionează Universul. Discovery Science. 21:15. Ce evenimente dramatice s-au produs în prima secundă după Big Bang? Cum au apărut Jupiter şi Saturn, aceşti giganţi formaţi din gaze? Ce condiţii şi evenimente ar putea provoca dispariţia rasei umane? Cum s-a format Soarele - steaua sistemului nostru solar? Cum s-ar putea produce şi cum ar arăta sfârşitul Universului? 

Combinând opinii experte cu imagini extraordinare, generate pe computer, fascinanta serie "Cum funcţionează Universul" apelează la astronomia modernă pentru a dezvălui mecanismele interne ale spaţiului cosmic.

Program TV azi. Un documentare despre accidentul Fukushima, pe Discovery World

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Coşmar nuclear: Japonia în criză. Discovery World. 19:30. Acest documentar oferă o prezentare cronologică a modului în care s-a declanşat o criză nucleară după ce un dublu dezastru a afectat reactoarele nucleare ale centralei de la Fukushima, pe coasta de nord a Japoniei. Acest program special de o oră îi aduce pe telespectatori în culisele luptei dramatice, susţinute, care se duce aici pentru a redobândi controlul asupra centralei, prevenind un dezastru nuclear.

Centrala de la Fukushima, una dintre cele mai mari uzine nucleare din lume, este obligată să funcţioneze pe baterii după ce apa de mare adusă de tsunami i-a inundat sistemele electrice. Bateriile reprezintă ultimul sistem de siguranţă, căci pun în funcţiune pompele care circulă apa pentru răcire. Deşi reactoarele au fost închise, batoanele de combustibil ale sistemului au rămas la o temperatură periculos de înaltă - 500 grade Celsius. Dacă sistemul de răcire se închide, batoanele riscă să se supraîncălzească şi să se topească. Programul urmăreşte eforturile inginerilor şi muncitorilor japonezi, care se zbat să evite acest fenomen de topire ce ar putea provoca o eliberare catastrofală de materii extrem de radioactive în mediul înconjurător. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite