Documentare de ştiinţă interesante în seara aceasta, din program TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să vadă documentare de ştiinţă în seara aceasta au în program TV azi câteva producţii care merită urmărite.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Cum funcţionează Universul. 21:15. Discovery Science. Ce evenimente dramatice s-au produs în prima secundă după Big Bang? Cum au apărut Jupiter şi Saturn, aceşti giganţi formaţi din gaze? Ce condiţii şi evenimente ar putea provoca dispariţia rasei umane? 

Cum s-a format Soarele - steaua sistemului nostru solar? Cum s-ar putea produce şi cum ar arăta sfârşitul Universului? Combinând opinii experte cu imagini extraordinare, generate pe computer, fascinanta serie "Cum funcţionează Universul" apelează la astronomia modernă pentru a dezvălui mecanismele interne ale spaţiului cosmic.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Om şi fiară. Nat Geo Wild. 20:00. Poate că omul a cucerit cea mai mare parte a planetei, însă mai există locuri cutreierate de creaturi necunoscute. Aventurierul şi cameramanul britanic Richard Terry s-a hotărât să pornească în căutarea acestor monştri. El străbate jungle şi insule îndepărtate ca să întâlnească animale extrem de periculoase, care nu ezită să atace şi să ucidă oameni. 

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Misiune periculoasă de la un pol la altul, pe BBC Earth

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Noua sălbăticie. Viasat Nature. 21:00. Acest serial spectaculos care înfăţişează frumuseţea uluitoare a celor mai dinamice şi productive terenuri mlăştinoase, a fost primul documentar de acest fel care a câştigat titlul de Cel mai bun film olandez la Premiile Rembrandt ('Oscarul Olandez'). El dezvăluie frumuseţea unică a Oostvaardersplassen, un experiment unic ce lasă natura să-şi urmeze cursul, care a avut loc la doar 20 de mile nord-est de Amsterdam în Olanda. 

În doar 40 de ani, zona a devenit casa unora dintre cele mai rare păsări din Europa care includ magnificul vultur cu coadă albă ce nu a mai fost văzut în zonă din perioada Evului Mediu. În centrul uneia dintre cele mai populate ţări din Europa, Oostvaardersplassen a devenit un simbol recunoscut internaţional a adaptării naturale şi a perseverenţei.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Misiune periculoasă de la un pol la altul. BBC Earth. 19:50. Steve Backshall porneşte într-o călătorie de proporţii, care îl poartă pe acesta şi echipa sa de încredere de la Polul Nord la Polul Sud, în căutarea celor mai periculoase animale de pe Pământ.

Începând de la capătul lumii, Steve se aventurează în unul din cele mai neospitaliere locuri de pe Pământ - Polul Nord. De aici, acesta explorează nordul îngheţat în căutarea urşilor polari, a morsei, a vulpilor arctice şi a focilor. Steve porneşte, apoi, într-o călătorie de 20.000 de kilometri, traversând America de Nord, America Centrală şi America de Sud.

Vizitând ţări noi şi având parte de aventuri inedite, Steve descoperă animale precum peştele Epinephelus itajara din Cuba, mare amator de homari, temutul şi respectatul rechin oceanic cu vârf alb şi singura omidă carnivoră din lume. Camere multiple surprind fiecare aspect al acţiunii, în timp ce tehnologia revoluţionară time slice ne dezvăluie lumea rechinilor şi a păsărilor de pradă aşa cum nu le-am văzut niciodată.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite