Documentare cu animale sălbatice care nu trebuie ratate azi la TV
0Cei care vor să vadă documentare cu animale sălbatice în seara aceasta au în program TV azi câteva producţii care merită urmărite.
Program TV azi. Documentare cu animale sălbatice. În mijlocul leilor. Animal Planet. 20:10. Dave Salmoni, expert în prădători de mari dimensiuni, trăieşte cu leii sălbatici din Africa. În primele săptămâni, el şi echipa descoperă că leii sunt mai ostili decât se aşteptau.Război felin: Leu contra ghepard
Program TV azi. Documentare cu animale sălbatice. Război felin: Leu contra ghepard. National Geographic Wild. 21:00. După ce a filmat unul dintre cele mai neaşteptate atacuri văzute vreodată în savana africană - patru gheparzi atacaţi brutal de doi lei - realizatorul Reinhard „Leo” Kuenkel îşi uneşte forţele cu renumitul expert în lei Craig Packer pentru a descifra ce s-a întâmplat în timpul acelei scene incredibile şi, mai important, de ce s-a întâmplat.
Analizează înregistrarea video a înfruntării cadru cu cadru pentru a desprinde toate detaliile atacului, pe care să le plaseze în contextul a ceea ce cunosc despre modul cum se comportă aceste animale. Pe parcurs, Kuenkel şi Packer ajung la o serie de concluzii uluitoare despre relaţia sumbră dintre lei şi gheparzi, care le vor permite probabil să explice în cele din urmă unul din ultimele mari mistere ale sălbăticiei africane.
Program TV azi. Documentare cu animale sălbatice.Bursucii melivori: Mânie dezlănţuită. Digi Animal World
Program TV azi. Documentare cu animale sălbatice. Expediţie pe urmele tigrilor. Viasat Nature. 20:05. Fiind închis pentru străini timp de ani de zile, Bhutan a devenit o lume uitată. Nimeni nu ştie câţi tigri umblă în căutarea pradei în junglele şi munţii de aici, dar dacă sunt adevărate zvonurile că aici există o populaţie importantă de feline, va fi posibilă realizarea unui coridor de conservare a tigrilor, pe o lungime de 32000 de km: un proiect ambiţios care ar permite ultimelor feline mari să circule liber între Burma, India şi Nepal.
Traversând jungla pe spatele elefanţilor, experţii instalează dispozitive de filmare de ultimă tehnologie şi software FBI de identificare a amprentelor pentru a identifica animale individuale. Un câine special antrenat identifică excrementele de tigru şi camere cu recunoaştere termală localizează tigrii pe timpul nopţii. Îndreptându-se către vârfuri, membri echipei explorează văi, filmează cascade şi locuiesc cu păstori de iaci. De la mlaştini până la vârfuri îngheţate care-ţi taie răsuflarea, nu există limite niciunde.
Program TV azi. Documentare cu animale sălbatice. Bursucii melivori: Mânie dezlănţuită. Digi Animal World. 22:00. Arhivele descriu ratonii ca fiind cele mai neînfricate animale de pe planetă. Cu toate că sunt mici de înălţime, se ştie despre ei că sunt agresivi şi că atacă aproape orice - de la şerpi veninoşi şi chiar până la lei. În Africa de Sud, un om de ştiinţă, un apicultor tenace şi un ecologist răbdător au o slăbiciune pentru aceşti ,„băieţi răi” ai regatului animalelor şi toţi vor să descopere dacă ratonul este chiar aşa cum se spune.