Un reprezentat al Programului Alimentar Mondial susţine că filmul „Madagascar“ este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla acestei ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Willem van Milink, reprezentat al Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, susţine că filmul de animaţie „Madagascar“ este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla ţării africane, scrie Mediafax.

Filmul realizat de studiourile DreamWorks Animation a pus Madagascarul pe hartă din „motive greşite“, mai spune reprezentantul PAM. Acesta atrage atenţia şi asupra faptului că populaţia statului insular trăieşte în sărăcie, uitat fiind atât de propriul guvern, cât şi de comunitatea internaţională.

Aproximativ jumătate din populaţia infantilă din Madagascar suferă de malnutriţie cronică. În plus, izolarea geografică şi faptul că populaţia nu oferă „mari ştiri la nivel internaţional, prin proteste sau revoluţii“ fac din această ţară una „invizibilă“, după cum explică Milink.

„Este suficient să mergi prin Antananarivo (capitala republicii - n.red.) şi îţi dai seama de sărăcia extremă în care trăiesc oamenii. Salariul minim oficial este de cel mult 50 de euro“, a mai spus Milink, care califică ceea ce se întâmplă în Madagascar ca fiind o criză „tăcută“, potrivit Mediafax.

Primul film al francizei „Madagascar“ a fost lansat în 2005, fiind urmat, la trei ani, de „Madagascar 2/ Madagascar: Escape 2 Africa“, iar „Madagascar 3: Europe s Most Wanted/ Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa“ a avut premiera în 2012, la Festivalul de la Cannes.

Actorii care şi-au împrumutat vocile pentru personajele principale sunt Ben Stiller - leul Alex, Chris Rock - zebra Marty, Jada Pinkett Smith - hipopotamul Gloria şi David Schwimmer - girafa Melman.

Cele trei filme din seria „Madagascar“ au obţinut încasări de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Programul Alimentar Mondial este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Roma, Italia, înfiinţată în 1961. Este cea mai mare organizaţie cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaţionale în alimente. Organizaţia are birouri în 80 de ţări de pe glob, unde derulează programe de ajutorare.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite