Partea III. Ce cred în realitate cei care decid cine va câştiga Oscarul: „«Ţinutul din mijlocul verii»? Mediocru. Jonah Hill şi Leonardo DiCaprio au fost geniali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„«Ţinutul din mijlocul verii»? Un film mediocru“, „«Gravity»? Spiritual“, „DiCaprio a fost genial“, sunt câteva dintre opiniile celui de-al treilea membru al Academiei Americane de Film, publicate de „The Hollywood Reporter“.

Proiectul jurnalistului Scott Feinberg, de la publicaţia „The Hollywood Reporter“, merge mai departe cu cea de-a treia mărturie „brutal de sinceră“. De această dată, declaraţiile aparţin unuia dintre cei 450 de membrii ai comitetului producătorilor. 

Cel mai bun film

  • Cred că doar primele două sau trei din topul preferinţelor contează cu adevărat. Pentru mine, „Gravity: Misiune în spaţiu“ este pe primul loc. Pur şi simplu consider că este un film special şi chiar spune o poveste. 

Oamenii au criticat scenariul, dar văzându-l din nou, nu sunt de acord. Ca majoritatea filmelor bune, este despre puterea spiritului uman. 

  • Acelaşi lucru se aplică şi în cazul pelicului „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“, care este pe locul doi în topul preferinţelor mele.
  • „Ţeapă în stil american/ American Hustle“ este pe locul trei.
  • „Philomena“ a fost filmul meu preferat, dar asta nu înseamnă automat că a fost cel mai bun film. Personajul principal a avut un caracter atât de generos, vedea partea frumoasă a fiecărui lucru. 
  • „Ea/ Her“ şi „Nebraska“ mi-au plăcut.
  • „Dallas Buyers Club“ a fost doar un film bun, solid.
  • „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street“ mi-a plăcut de la bun început, dar a început să-mi placă şi mai tare în momentul în care toată lumea a început să-l critice, deoarece atacurile mi s-au părut cu adevărat nedrepte. Leonardo DiCaprio şi Jonah Hill au fost geniali, dar, într-adevăr, filmul a fost puţin superficial.
  • „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips“ este ultimul pe lista mea.

Cel mai bun regizor

  • Martin Scorsese („Lupul de pe Wall Street“) a exagerat puţin în privinţa anumitor lucruri, dar cam asta face el. Oricum, pentru mine acest lucru nu a fost o problemă. 
  • Alfonso Cuaron („Gravity“) – filmul a fost uriaş şi mulţi oameni au fost implicaţi în procesul de creaţie, dar el a fost şeful. Cum filmezi un astfel de film? Cum ghidezi actorii care nu au nimic în jurul lor? De fapt, cum te gândeşti să faci un asemenea film? Cred că este o realizare rară.

Votul merge la Alfonso Cuaron – „Gravity: Misiune în spaţiu“

sandra bullock si george clooney gravity

Actorii George Clooney şi Sandra Bullock, primind indicaţii la filmările pentru „Gravity“ FOTO cinemagia.ro 

Cel mai bun actor

Este aproape imposibil să alegi pentru că niciunul dintre nominalizaţi nu a fost slab. Pentru mine totul se rezumă la Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club“) şi „Chewy“ (Chiwetel Ejiofor din „12 ani de sclavie“, n.r.). 

Dacă trebuie să dai Oscarul actorului care a avut cel mai bun an, atunci fără îndoială acela este McConaughey, care a fost atât de bun în „Mud“, „Lupul de pe Wall Street“ şi, acum, în „True Detective“. Dar Chewy a fost grozav în acest film.

Votul merge la Chiwetel Ejiofor – „12 ani de sclavie“

image

Actorul Chiwetel Ejiofor, în filmul „12 ani de sclavie“ FOTO Ascot Elite

Cea mai bună actriţă

  • Meryl Streep („Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County“) a fost cea mai bună dintre actriţele nominalizate, dar filmul mi s-a părut mediocru.
  • Amy Adams („Ţeapă în stil american“) a fost fantastică, la fel cum a fost şi în „Her“, dar ea şi Streep au fost piese de ansamblu, în timp ce celelalte au ieşit cu adevărat în evidenţă.
  • Sandra Bullock („Gravity“) a dus tot filmul în spate, iar interpretarea ei este impresionantă, mai ales dacă te gândeşti cum a fost făcut filmul, dar a câştigat în urmă cu doar câţiva ani. 
  • Judi Dench („Philomena“) este cea pentru care îţi vine greu să nu votezi
  • Dar în final este Cate Blanchett („Blue Jasmine“) pentru că nu am mai văzut niciodată pe cineva care să facă ce a reuşit ea, să treacă de la o stare la alta într-o secundă, poate doar cu excepţia actriţei Vivien Leigh (în filmul „A Streetcar Named Desire“, n.r.). În plus, ştiu genul ăla de femeie (pe care a portretizat-o Cate Blanchett, n.r.) şi s-a descurcat foarte bine. Nu cunosc pe nimeni altcineva care ar fi putut-o face.

Votul merge la Cate Blanchett - „Blue Jasmine“

image

Actriţa Cate Blanchett, în filmul „Blue Jasmine“ FOTO cinemagia.ro

Cel mai bun actor în rol secundar

Voi vota pentru tipul din „Căpitanul Phillips“ (Barkhad Abdi, n.r.). A fost complet, 100% credibil şi a mers mână în mână cu Tom Hanks. Au fost toţi minunaţi. La Jared Leto („Dallas Buyers Club“), care este grozav, singura mea problemă a fost că nu mi-a plăcut filmul foarte mult. 

Votul merge la Barkhad Abdi – „Căpitanul Phillips“

image

Actorul Barkhad Abdi, în filmul „Căpitanul Phillips“ FOTO Sony Pictures Releasing GmbH

 

Cea mai bună actriţă în rol secundar

  • Am eliminat-o imediat pe Julia Roberts („Ţinutul din mijlocul verii“), chiar nu a fost filmul meu preferat.
  • Sally Hawkins („Blue Jasmine“)  şi June Squibb („Nebraska“) au fost fantastice.
  • Jennifer Lawrence  („Ţeapă în stil american“) a fost minunată şi m-am îndrăgostit de film, dar niciodată nu mi-a trecut prin minte că rolul ei a fost atât de important pentru film. 
  • Am fost complet impresionat de interpretarea Lupitei Nyong’o („12 ani de sclavie“). Ea chiar a adus sensibilitate, inteligenţă şi sexualitate filmului. Nu i-a fost teamă să sexualizeze acel personaj, iar acest lucru este periculos pentru un sclav.

Votul merge la Lupita Nyong’o - „12 ani de sclavie“

image

Actriţa Lupita Nyong'o (dreapta), în filmul „12 ani de sclavie“ FOTO Ascot Elite

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite