Ileana Ciuculete a murit la 59 de ani. Maria Cârneci: „Sunt şocată, nu am ştiut că este bolnavă“

Ileana Ciuculete a murit la 59 de ani. Maria Cârneci: „Sunt şocată, nu am ştiut că este bolnavă“

Ileana Ciuculete a înregistrat peste 400 de melodii FOTO Facebook/Arhivă personală Ileana Ciuculete

Colegii de breaslă ai cântăreţei de muzică populară Ileana Ciuculete se declară şocaţi de moartea artistei, care ar fi fost diagnosticată cu ciroză hepatică la începutul acestei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Interpreta de muzică populară Ileana Ciuculete a murit marţi seară, într-o clinică privată, la vârsta de 59 de ani, în urma unor complicaţii ale hepatitei C, boală pe care a descoperit-o recent.

Cei mai mulţi dintre colegii de breaslă spun că nu ştiau de boala interpretei. Maria Cârneci a declarat că nu-şi revine de la aflarea veştii. „Sunt şocată. N-am ştiut că e bolnavă, iar vestea asta ne-a luat ca din oală. Îmi tremură mâinile şi picioarele. Ileana era un om deschis, sincer, iubea viaţa, lumea, era un om fără ifose, o fată deosebită. Nu-mi revin“, a declarat cântăreaţa pentru News.ro.

Artista a adăugat că ultimele întâlniri cu Ileana Ciuculete au fost în urmă cu trei luni, la filmările pentru Revelion: „Bătălia asta n-o câştigă nimeni. Sunt cam scurte vieţile oamenilor care se consumă pe scenă.“

La rândul lui, Lupu Rednic a precizat că nu poate vorbi despre Ileana Ciuculete la trecut: „Era un om tânăr, care ştia să râdă, puteam vorbi orice. Nici nu pot să vorbesc despre ea la trecut. Vestea este ca o bombă. Nici nu mai ştiu câte revelioane am petrecut împreună, ne-am întâlnit la nunţi, la spectacole...Este cutremurător.“

„Am vorbit cu soţul ei şi mi-a zis că s-a dus. E groaznic. O cunosc de când aveam 14 ani, am urcat pe aceeaşi scenă. Încă nu îmi vine să cred. Acum trei zile am vorbit ultima oară cu ea, era acasă, nu se simţea bine din cauza unei răceli. Îmi pare rău că nu am fost să o văd“, a spus Elena Merişoreanu, în direct, la Antena Stars.  

„A suferit de o hepatita C galopantă şi bănuiesc că nu ştia de boala aceasta. Ne ştim de cel puţin 40 de ani, am fost colegi de breaslă. Păcat, prea devreme s-a dus. Era o persoană foarte agreabilă, contemporană cu moda cântecului de astăzi. Cu multe şlagăre, pe gusturile tuturor ascultătorilor şi telespectatorilor. Era o femeie foarte frumoasă, a fost una dintre cele mai frumoase artiste. O regretăm foarte mult“, a declarat, pentru Mediafax, artistul Gheorghe Turda.

A înregistrat peste 400 de melodii
 

Ileana Ciuculete s-a născut în 1957, în satul Gubaucea, din comuna Vela, judeţul Dolj. Şi-a început cariera muzicală încă din adolescenţă, când la vârsta de 14 ani a debutat în Ansamblul „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. 

A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „Traian“ din Drobeta-Turnu Severin, însă a continuat activitatea în domeniul muzical. A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan“.

Cariera sa artistică a fost presărată cu colaborări variate, printre care cele cu Andra, Axinte de la Vacanţa Mare şi Denisa, dar şi cu tarafuri – din Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. De asemenea, a făcut parte din ansamblurile folclorice „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, „Căluşul“ din Scorniceşti, „Danubius“ din Drobeta Turnu-Severin.  

 

citeste totul despre: