Citatul săptămânii. Valentin Jucan, membru CNA: „Publicul din România a asistat la una dintre cele mai josnice campanii de manipulare mediatică“
0Afirmaţiile făcute de Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care a spus că trei posturi „au promovat ştiri şi dezbateri false“, scrisorile deschise trimise de B1 TV şi România TV către CNA, precum şi explicaţiile regizorului George Ciubotaru privind starea lui Gabriel Cotabiţă se numără printre cele mai importante evenimente din ultimele zile. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.
Gabriel Cotabiţă (59 de ani) va urma un proces lung de recuperare care poate să dureze şi un an de zile, în prezent având şedinţe zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie. Mai mult, acesta face exerciţii de mers cu o cârjă cu senzori, inveţia a medicului Mihai Berteanu de la Spitalul Elias.
Regizorul George Ciubotaru, bun prieten al lui Gabriel Cotabiţă, a dezvăluit pentru „Click!“ care sunt ultimele veşti legate de starea de sănătate a artistului. Ciubotaru spune că procesul de recuperare al lui Cotabiţă este unul de lungă durată, iar medicamentele pe care acesta le ia îi cauzează momente de lipsă de luciditate.
„Gabi este mai bine, însă performanţele din ultima vreme nu sunt foarte mari. Nu este cazul ca mâine să-l vedem mergând sau dansând. Stă însă pe scaun şi mănâncă normal. Face fizioterapie, acupunctură, însă procesul de recuperare este unul de lungă durată. Este ca un om care a avut un accident de maşină puternic. De vorbit, vorbeşte, e coerent, însă are şi momente de lipsă de luciditate. Dar la cât de multe medicamente ia, nici nu are cum să fie mereu coerent. A fost ca şi Schumacher (n.r. - pilotul de formula 1 care a suferit un accident la schi, în urma căruia a rămas imobilizat şi incapabil să vorbească), dar din fericire organismul lui a răspuns mai bine. Nu vrea să vadă pe nimeni decât pe cei din familie“, a declarat George Ciubotaru pentru „Click!“.
Gabriel Cotabiţă FOTO Click!
Este ca un om care a avut un accident de maşină puternic. De vorbit, vorbeşte, e coerent, însă are şi momente de lipsă de luciditate. Dar la cât de multe medicamente ia, nici nu are cum să fie mereu coerent George Ciubotaru, regizor
Delia Matache (33 de ani) va deschide concertul lui Robbie Williams de pe 17 iulie pe care artistul britanic îl va susţine la Bucureşti. Înainte de a primi propunerea de a cânta, artista îşi cumpărase bilet. Totodată, Delia se pregăteşte pentru audiţiile „X Factor“, iar în curând va lansa o nouă piesă. Delia este foarte bucuroasă că va deschide concertul pe care toţi românii îl aşteaptă şi se pregăteşte intens pentru acest moment.
„Pentru mine, Robbie Williams este un reper. Cine nu a suferit pe «Come Undone», cine nu ştie toate cuvintele din «Angels», cine nu a dansat până în zori pe «Feel»? Pot spune că sunt fana lui, este o persoană creativă şi versatilă. Îmi place până şi conceptul lui de swing, am văzut de multe ori show-ul din Albert Hall“, a declarat Delia.
Mi se pare ceva «astronomic», dacă pot să mă exprima aşa, e ca un vis intim împlinit. Culmea, am apucat să îmi cumpăr bilete la concert înainte să vină propunerea de a-l deschide Delia Matache, cântăreaţă
Biletele pentru ultimul concert pe care tenorul spaniol José Carreras îl va susţine în România, la Complexul Romexpo din Bucureşti, pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, au fost puse în vânzare, iar primele 1.000 de tichete beneficiază de o reducere de 15%, potrivit organizatorilor evenimentului, Music Management Event.
José Carreras a sărbătorit, în 2014, prin rolul său din noua opera „El Juez“ („Judecătorul“) revenirea pe scenă. Ovaţii la scenă deschisă, spectacol cu casa închisă şi critici ce raportau o „revenire de vis“ i-au marcat întoarcerea după o absenţă de aproape opt ani. În ianuarie 2015, Carreras a repetat acest succes, prin reprezentaţii la prestigioasa Opera Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia). După această reuşită, José Carreras a demarat turneul mondial „O viaţă dedicată muzicii“ („A Life in Music“), iar, pe 26 noiembrie, va veni pentru ultima dată în România.
Este fantastic faptul că pot concerta cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere (5 decembrie - n.red.) în acest minunat oraş. Îmi amintesc încă audienţa minunată, oamenii care cunosc muzica şi sunt atât de generoşi şi sufletişti. Sunt încântat să revin în Bucureşti şi să cânt în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public român José Carreras, cântăreţ
O colecţie de fotografii inedite cu Marilyn Monroe, care dezvăluie transformarea umitoare a unui model naiv într-una dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei, vor fi publicate în albumul „Before Marilyn: The Blue Book Modelling Years“. Emmeline Snively, cea care i-a lansat cariera, şi-a amintit de prima întâlnire cu tânăra „cu ochi albaştri, dinţi perfecţi şi părul de un blond murdar“ ce avea să devină diva anilor '50.
În urmă cu 20 de ani, Astrid şi Ben Franse, proprietarii unui magazin de suveniruri din Los Angeles, au primit de la un comerciant o cutie, spunându-le: „Sunt fotografii cu Marilyn Monroe. Le vreţi sau nu?.“ Cuplul a cumpărat caseta de valori şi a depozitat-o sub un birou din locuinţa din Olanda. Au uitat de acea „comoară“ până în 2012, când un dealer de artă american le-a vorbit despre un client care era mare fan al actriţei. Ben şi-a amintit de casetă şi a verificat ce se ascundea în interior. A fost uimit. Era arhiva Blue Book, agenţia de modeling care i-a lansat cariera actriţei Marilyn Monroe. Erau negative, scrisori, telegrame, fotografii şi foi de lucru, scrie „Daily Mail“.
Marilyn Monroe
Avea o personalitate plăcută – drăguţă, sănătoasă şi respectabilă. Nu avea acea senzualitate sufocantă. Aceasta a venit mult mai târziu, deşi mi-am dat seama imediat că Marilyn nu o să reuşească din postura de model. Cele mai multe modele sunt înalte, cu un aspect sofisticat şi fără sâni. Marilyn nu era deloc aşa Emmeline Snively, fosta asistentă a lui Marilyn Monroe
Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), acuză posturile de televiziune din România că au dus una dintre „cele mai josnice campanii de manipulare mediatică“, servind interesul unor anumiţi politicieni, precizând totodată că românii sunt percepuţi „ca o masă inertă, lipsită de raţiune şi inteligenţă“.
Într-o scrisoare deschisă, Valentin Jucan susţine că televiziunile livrează minciuni telespectatorilor, posturile promovând materiale prin care îşi protejează patronii politici sau finanţatorii care au probleme cu legea. De asemenea, Jucan precizează că susţinerea politică de care beneficiază unele posturi de televiziune împiedică CNA să le sancţioneze corespunzător.
„În ultimele zile, publicul din România a asistat la una dintre cele mai josnice campanii de manipulare mediatică, desfăşurată exclusiv în favoarea unor anumiţi politicieni. Modul în care situaţia politică evoluează indică, cu certitudine, faptul că minciuna televizată va continua să fie livrată românilor“, precizează Jucan. Scrisoare deschisă adresată de Valentin Jucan televiziunilor din România poate fi citită integral aici.
Exceptând două posturi de televiziune de ştiri, constat că toate celelalte posturi au promovat ştiri şi dezbateri false, trucate, având ca unic scop asigurarea protecţiei patronilor politici sau a finanţatorilor, toţi aflaţi în dificultate din punct de vedere al justiţiei. Aceşti uradiodifuzori, asiguraţi de faptul nu vor fi traşi la răspundere de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru încălcarea normelor legale, beneficiind de protecţie şi susţinere politică, au consolidat asaltul politicienilor cercetaţi penal sau condamnaţi, împotriva justiţiei Valentin Jucan, membru CNA
În replica afirmaţiilor făcute de Valentin Jucan, posturile de ştiri B1 TV şi România TV au trimis fiecare câte o scrisoare deschisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului, cerând membrului consiliului să dezvăluie care sunt acele televiziuni care au promovat „ştiri si dezbateri false“.
România TV solicită „în numele jurnaliştilor recunoscuţi pentu meseria onestă pe care o practică şi scoşi în afara societăţii de un demnitar al statului român“ lista televiziunilor care difuzează ştiri false şi precizarea dacă toţi membrii CNA aderă la comunicatul lui Jucan. Motivaţia România TV este aceea că a trimis această adresă pentru că a fost unul dintre destinatarii comunicatului.
Solicităm d-lui Valentin Jucan să specifice care sunt televiziunile vizate de acuzaţiile sale şi, mai exact, care sunt «ştirile şi dezbaterile false» care au fost difuzate în această perioadă de aceste posturi. În plus, care sunt posturile de televiziune care beneficiază de protecţie politică din partea CNA şi cum se realizează această protecţie? În caz contrar, vom considera această acţiune a d-lui Jucan o ingerinţă în politica editorială a posturilor de televiziune şi o atingere adusă libertăţii de expresie, situaţie inacceptabilă mai ales din poziţia pe care o deţine, de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului Sorin Oancea, director general B1 TV