Campania „1.000 de cuvinte”, lansată de British Council

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Targetul de 1.000 de cuvinte îl ajută pe cel care învaţă să treacă de nivelul de începător   FOTO: Shutterstock
Targetul de 1.000 de cuvinte îl ajută pe cel care învaţă să treacă de nivelul de începător   FOTO: Shutterstock

British Council şi British Academy au lansat, pe 25 Septembrie, o campanie pentru tinerii britanici prin care încearcă să-i încurajeze să înveţe mai multe limbi străine, chiar ca autodidacţi, punând targetul de 1.000 de cuvinte.

Într-o lume în care engleza este o limbă internaţională folosită pe tot globul, tinerii din Regatul Unit nu mai învaţă şi alte limbi străine fiindcă se pot descurca cu limba lor nativă aproape oriunde în lume. Tocmai de aceea, campania „1.000 de cuvinte” a fost gândită să-i încurajeze pe tinerii de origine anglo-saxonă să înveţe limbi străine.

Marea Britanie se află, de obicei, la coada clasamentelor europene în ceea ce priveşte studierea limbilor străine. Campania „1.000 de cuvinte” realizată prin programul Speak to the Future, susţinut de mai multe ambasade, de British Council şi British Academy, a fost gândit special pentru a stimula multilingvismul în Marea Britanie, scrie „The Telegraph”.

Campania promovează ideea că limbile străine reprezintă o competenţă benefică, chiar dacă vorbitorii nu sunt fluenţi. Targetul de 1.000 de cuvinte îl ajută pe cel care învaţă să treacă de nivelul de începător şi să poată purta conversaţii simple. În alte cuvinte, te ajută să te descurci mai bine într-o lume globalizată.

„Partea cea mai dificilă când înveţi o limbă nouă este să chiar începi să faci asta. 1.000 de cuvinte pot duce uşor la 5.000 de cuvinte sau la mai multe”, spune profesorul Nigel Vincent de la Academia Britanică.

După ce înveţi  1.000 de cuvinte, nu numai că vei avea un vocabular minim, dar vei avea şi o idee despre structura limbii respective. Astfel, vei putea recunoaşte tipare gramaticale şi înţelege elemente de sintaxă. De asemenea, odată ce începi să cunoşti o limbă străină, începe să te intereseze şi cultura ţării de unde provine, mai notează sursa citată.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite