Ministrul Educaţiei vrea o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul anului 2017

Ministrul Educaţiei vrea o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul anului 2017

Am putea avea o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul acestui an FOTO Adevărul

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, vrea o nouă lege a educaţiei care să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an. Potrivit acestuia,  din vechea lege va fi preluat „tot ceea ce este corect, obiectiv şi care va conduce spre obiectivele asumate”.

Însă pentru elaborarea ei vor fi consultate Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare, comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege. „Deci, împreună cu Parlamentul şi împreună cu aceste consilii şi consorţii vom demara acest proces de a crea o nouă lege a educaţiei naţionale care are ca termen, aşa cum spuneam, sfârşitul acestui an”, a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

În capitolul „Politici în domeniul educaţiei” din programul de guvernare, mai este prevăzută conectarea tuturor şcolilor la internet prin conexiuni de mare viteză, realizarea de wireless campus-uri, începând cu învăţământul liceal, precum şi asigurarea necesarului de microbuze pentru transportul şcolar şi a unor campusuri şcolare în centrele de comună la standarde europene.

Programul PSD mai prevede reducerea ratei de părăsire timpurie a sistemului educaţional, precum şi dezvoltarea sistemului de servicii de educaţie timpurie, pentru copiii între 0 şi 6 ani, „prin curriculum adecvat şi cadre didactice bine pregătite, dar şi prin implicarea părinţilor, cu dezvoltarea şi furnizarea de cursuri parentale, sau dezvoltarea de măsuri de stimulare financiară”.

Potrivit documentului, se va realiza reforma curriculară şi vor fi înnoite toate manualele.

citeste totul despre: