Ministrul Educaţiei şi gramatica limbii române: „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o intervenţie la TV, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei a făcut greşeli de gramatică FOTO: Adevărul
Într-o intervenţie la TV, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei a făcut greşeli de gramatică FOTO: Adevărul

Ministrul Educaţiei a făcut mai multe greşeli gramaticale în intervenţia telefonică pe care a avut-o la postul de televiziune RTV, luni seara, unde a dat declaraţii pe tema scandalului de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu“ din Capitală. Şi mesajul postat ulterior pe pagina de Facebook a lui Remus Pricopie are câteva greşeli de gramatică. Ministrul a declarat ulterior că era foarte obosit în seara în care a făcut declaraţiile.

UPDATE 16:42 - Ministrul Educaţiei  a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că era foarte obosit luni seara, când a făcut declaraţia de la RTV în care existau mai multe greşeli gramaticale. „Greşeala de exprimare am făcut-o la sfârşitul a 14 ore de muncă şi este regretabilă“, a spus Pricopie.


Luni seara, Pricopie declara prin telefon la RTV că nu se pune problema reluării Bacalaureatului din cauza fraudei de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“ din Capitală, însă ministrul Educaţiei a făcut mai multe greşeli gramaticale în intervenţia sa telefonică:

„Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj care nu a fost postat la 08:34, aşa cum s-a spus iniţial, ci la 09:34”, a spus Remus Pricopie, referindu-se la o informaţie potrivit căreia, subiectele ar fi fost postate pe Internet înainte de începerea probei scrise de la Limba Română.

Şi mesajul postat luni seară pe pagina sa de Facebook are câteva greşeli gramaticale, însă cel mai probabil acestea au fost făcute de echipa de PR a ministrului, care gestionează pagina sa oficială.

„Condamn cu fermitate ceea ce s-a întâmplat la Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală şi aş vrea ca acesta să fie un mesaj foarte clar pentru toţi cei care încă nu au înţeles că Bacalaureatul este un examen serios, corect şi riguros organizat.

În acelaşi timp, nu aş vrea ca un caz izolat să se răsfrângă asupra marii majorităţi a elevilor şi a profesorilor care au tratat în mod responsabil examenul de Bacalaureat. Acestora din urmă doresc să le transmit mulţumiri şi încurajări pentru probele care urmează.

Am anunţat toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare şi fiţi convinşi că vom acţiona la fel de ferm ori de câte ori va fi cazul“, scrie pe pagina de Facebook a Ministrului Educaţiei.

Directoarea liceului „Dimitrie Bolintineanu“ a fost reţinută

Declaraţiile Ministrului Educaţiei au fost făcute pe fondul scandalului de fraudă a examenului de Bacalaureat la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu“ din Capitală. Directoarea Costica Vărzaru, care a fost demisă din funcţie împreună cu toată conducerea şcolii în urma percheziţiilor făcute luni, a fost reţinută de procurori pentru 24 de ore. Aceasta este acuzată de complicitate la luare de mită.

Mai mulţi profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au fost duşi, luni, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi, potrivit unor surse apropiate anchetei.

În urma percheziţiilor , procurorii ar fi găsit asupra profesorilor bani luaţi din mită şi ascunşi în sutiene. De asemenea, sursele au mai precizat faptul că, în cazul fraudei de la Liceul Bolintineanu, anchetatorii au şi probe ce constau în fimări video şi audio.

La descinderi au participat şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri ai Poliţiei Capitalei, dar şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, 37 de persoane au fost duse la audieri, dintre care 5 profesori şi 32 de supraveghetori. Sursele citate au mai precizat faptul că, în cazul fraudei de la liceul Bolintineanu, anchetatorii se bazezează şi pe fimări video şi audio.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite