BAC 2016. Dascăli: Subiectele au fost uşoare la Matematică şi Istorie în sesiunea de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 42.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a au continuat miercuri testele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat cu proba scrisă la Matematică sau Istorie. Subiectele de la proba scrisă obligatorie permit uşor obţinerea notei  5, susţin profesorii de specialitate.

Exerciţiile de la matematică au fost echilibrate, ba chiar asemănătoare cu cele din prima sesiune, susţine Silviu Dăneţ, profesor de Matematică la Colegiul Naţional I.L.Caragiale. 

Potrivit acestuia, nota 5 poate fi obţinută uşor, dar pentru o notă mai mare candidaţii ar fi trebuit să depună un pic mai mult efort.

 „Exerciţiile au fost destul de simple. Teoretic se poate lua uşor nota 5. Ca dificultate şi ca abordare seamănă cu subiectele din prima sesiune. Este mai greu de luat o notă bună, pentru că la fiecare exerciţiu sunt anumite subpuncte care sunt dificile, cum sunt subpunctele „c”. Este normal ca un examen să permită o diferenţiere. Chiar dacă subiectele sunt rezonabile, trebuie să ţinem cont şi de faptul că în această sesiune participă candidaţi care au picat în vară, astfel încât nu ar trebui să ne aşteptăm, totuşi, la note foarte mari”, a explicat profesorul de Matematică. Cu toate acestea, mai spune acesta, procentul celor care vor absolvi examenul de maturitate va creşte cu ajutorul acestei sesiuni de toamnă.

Şi la Istorie, subiectele au fost uşoare, susţine profesoara Mihaela Petreanu de la acelaşi liceu din Capitală, I.L.Caragiale, în contextul în care majoritatea cerinţelor s-au bazat pe extragerea răspunsului din texte date.

„Se poate lua uşor o notă 5 scoţând răspunsurile din context, respectiv din textele date. Subiectul I cuprinde Evul Mediu şi epoca modernă la subpunctul 7. Acest subpunct ar putea să îi pună în dificultate pe candidaţi la subiectul I, pentru că trebuie să ştie materia şi să fie atenţi la cuvântul «România». Subiectul II nu prezintă nici el dificultate, este un subiect frumos. Subiectele nu surprind cu nimic”, a declarat profesoara de Istorie, Mihaela Petreanu.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început în 16 august, iar, potrivit Ministerului Educaţiei, 42.261 de absolvenţi de liceu s-a înscris pentru o nouă şansă de a absolvi examenul maturităţii. Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare. 

La a doua probă obligatorie a profilului au participat 20.767 de candidaţi (dintr-un total de 25.963 de candidaţi înscrişi să o susţină), iar rata de prezenţă înregistrată a fost de 79,99%. 

„19 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Nu s-au prezentat 5.177 de candidaţi. Precizăm că alţi 16.298 de candidaţi au cerut recunoaşterea în sesiunea curentă a notelor obţinute la proba E)c) în sesiuni anterioare, conform reglementărilor în vigoare”, arată un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite