Argint şi bronz pentru România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care au alcătuit echipele câştigătoare sunt din Iaşi, Vaslui, Craiova, Constanţa şi Timişoara FOTO Shutterstock
Elevii care au alcătuit echipele câştigătoare sunt din Iaşi, Vaslui, Craiova, Constanţa şi Timişoara FOTO Shutterstock

Cele două echipe de elevi români care au participat la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene 2015, desfăşurată în perioada 26 aprilie - 3 mai, în Austria, s-au întors acasă cu o medalie de argint şi una de bronz.

Cele două echipe care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Ediţia de anul trecut a adus aur României

În 2014, ambele echipe ale României înscrise la a XII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) au obţinut medalii de aur. Este cel mai bun rezultat în istoria participării ţării noastre la acest concurs, aceasta fiind a patra prezenţă.

Cei şase medaliaţi sunt Robert Iulian Răveanu şi Tudor Costel Creţu la fizică, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Iliescu (Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte), medaliaţi la chimie.

De asemenea, Alexandru  Zancă  (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) au luat aurul la biologie.

Ediţia trecută a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie - 6 aprilie 2014 şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susţin două probe practice de câte 4 ore fiecare, la trei discipline: biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite