ADMITERE LICEU 2013 Ierarhia elevilor a fost publicată. Care sunt cei mai buni absolvenţi de clasa a VIII-a care s-au prezentat la Evaluarea Naţională 2013
0Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, ierarhia elevilor care au dat Evaluarea Naţională 2013 şi care urmează să fie repartizaţi la liceu pe 16 iulie în funcţie de media de la Capacitate şi de media anilor de gimnaziu. Adevarul.ro vă prezintă ierarhia elevilor care vor intra la liceu anul acesta.
Pe site-ul admitere.edu.ro a fost afişată vineri, 5 iulie, lista absolvenţilor de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2013.
Pentru unele judeţe, ierarhia elevilor a fost o surpriză pentru tinerii şi părinţii care au aşteptat cu sufletul la gură rezultatele de la testele de la Evaluarea Naţională.
29 de elevi ai Capitalei au media de admitere 10, adică au obţinut 10 la Evaluarea Naţională 2013 şi au terminat şi gimnaziul cu aceeaşi medie. Aceştia se vor putea înscrie la ce liceu doresc.
La sfârşitul clasamentului se află un elev care a absolvit Şcoala Gimnazială Nr 108, a terminat gimnaziul cu media 6,20, media 1,00 la Evaluarea Naţională, iar media de admitere este de 3,60.
Poveştile celor mai buni elevi din Alba: absolvenţi model la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional ”Lucian Blaga”
Ca o recompensă pentru rezultatele foarte bune la învăţătură, dar şi pentru disciplina de care a dat dovadă, Alexandra Oltean are cel mai mare grad pe care îl poate avea un elev al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia. Paula Mădălina Damian de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş a fost, în 2011, singurul elev din Alba care a obţinut media 10 la Bacalaureat.
Nouă fete conduc clasamentul judeţean. Ele au obţinut media maximă la admiterea în liceu.
Media de admitere la liceu este medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.
Ierarhia pentru judeţul Bacău oferă câteva surprize mari. În primele cinci locuri, aferente elevilor din judeţ care au obţinut 10 "curat", după calcularea mediilor între anii de studiu şi examenul de final, se găsesc trei elevi provenind de la licee din afara municipiului Bacău.
În judeţul Maramureş trei elevi au reuşit să obţină media maximă, doi dintre aceştia provenind de la şcolile din Baia Mare iar o altă elevă de la şcoala din Vişeu de Jos.
Media de admitere la liceu este medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu. Aşadar, ierarhia din judeţul Maramureş este următoarea pentru primele 20 locuri:
În judeţul Constanţa, ierarhia oferă surprize. Sunt trei medii de 10 şi niciunul dintre „decari“ nu provine de la şcolile care îşi adjudecau prin tradiţie, an de an, primele locuri ale clasamentului.
În acest an, trei fete conduc clasamentul judeţean. Ele au obţinut media maximă la admiterea în liceu: Maria Alexandra Bratu de la Şcoala Constantin Brâncuşi Medgidia, Ioana Caraman de la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa şi Iulia Gabriela Preda de la Şcoala nr. 22 I.C.Brătianu Constanţa.
La Cluj, 15 elevi au obţinut media generală 10, cu care vor intra la liceu.
Pe site-ul admitere.edu.ro a fost afişată vineri, 5 iulie, lista absolvenţilor de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2013.
La Vrancea, 11 elevi au obţinut media generală 10, cu care vor intra la liceu.
Ierarhia pentru judeţul Vrancea oferă un "top 20" din care doar un elev provine de la o şcoală din afara municipiului Focşani.
Cei şapte elevi din judeţul Hunedoara care au medii de 10 atât pe clasele I – VIII, cât şi la exemenele de Evaluare Naţională sunt:
Miruna Dăbucean, de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Haţeg, Maria Georgescu de la Colegiul Decebal din Deva, Andreea Gîlă, de la la Colegiul Naţional de Informatică Traian Lalescu din Hunedoara, Georgiana Nistor, de la Şcoala Andrei Mureşanu din Deva, Lavinia Ilina, de la Colegiul Tehnic Transilvania din Deva, Georgiana Paul, de la Şcoala Dominic Stanca din Orăştie şi Bianca Resiga de la Colegiul Naţional Decebal din Deva.
La nivelul judeţului Iaşi există 13 elevi care au obţinut 10 "curat", după calcularea mediilor între anii de studii din clasele V-VIII şi notele obţinute la examenele de Limba Română şi Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2013.
În judeţul Bihor sunt patru medii de 10, trei dintre eleve provenind de la două şcoli cu renume din Oradea, este vorba despre Şcoala “Dacia” şi Şcoala “Oltea Doamna”, în timp ce o altă elevă provine de la şcoala “Nestor Porumb” din comuna Tulca.
Toate cele patru eleve au obţinut media maximă la admiterea în liceu: Patricia Ioana Banciu de la Şcoala “Oltea Doamna”, Maria Ştefania Mureşan de la Şcoala “Dacia”, Camelia Bianca Rus, de la Şcoala “Nestor Porumb” din Tulca şi Rebecca Denisse Smausz de la Şcoala “Oltea Doamna” din Oradea.
În judeţul Neamţ sunt cinci medii de 10, doi dintre „decari“ provenind de la Şcoala nr. 2 din Piatra Neamţ.
În acest an, trei băieţi conduc clasamentul judeţean. Ei au obţinut media maximă la admiterea în liceu: Albiş Răzvan Ioan şi Dadun Mihail de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamţ, respectiv Margine Ştefan de la Şcoala Gimnazială nr. 2 "Grigore Ghica Vodă" Târgu Neamţ.
În judeţul Prahova, ierarhia arată că nu mai puţin de 11 elevi au media 10 pentru admiterea în clasa a IX-a, după ce au obţinut la Evaluarea Naţională nota maximă şi au terminat şi gimnaziul cu 10.
Cei mai buni 11 elevi din judeţ sunt din Ploieşti (5), dar şi din Câmpina (4), Sinaia (1) şi Măneciu (1). Doar trei dintre aceştia sunt băieţi.
Media de admitere la liceu este media aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.
La Sibiu, 6 din primii 20 de elevi au învăţat la Şcoala gimnazială Nicolae Iorga.
În judeţul Sibiu, un singur elev, Albert Denis Crucean, are media de admitere 10. Şase dintre primii 20 de elevi din ierarhhia la nivel de judeţ au învăţat la Şcoala gimnazială Nicolae Iorga.
În judeţul Suceava, în ierarhia absolvenţilor există nouă eleve care vor intra la liceu cu media zece pe linie. Absolvenţii de nota zece provin de la şcoli de tradiţie din municipiul Suceava dar şi din comune din judeţ.
În judeţul Timiş au fost doi elevi care au obţinut media zece pe linie. Este vorba de Andrada S. Orodan, de la Liceul Pedagogic “Carmen Silva” din Timişoara şi Vlad-Mihai Rochian, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara.
Este vorba de, Elena Alina Făluţă de la Şcoala Gimnazială Herla, Adina Ioan Gheletiuc de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Antonia Ruxandra Ilovan de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Denisa Andreea Lăzurcă de la Şcoala Gimnazială Calafindeşti, Diana Mercheş de la Şcoala Gimnazială „Teodor V. Stefanelli” Câmpulung Moldovenesc, Ioana Mureş de la Şcoala Gimnazială Râşca, Iasmina Maria Răceanu şi Teodora Cocari, ambele de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi Teodora Ioana Şerban de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi.
În judeţul Mehedinţi ierarhia nu oferă surprize. Sunt şase medii de 10 şi majoritatea dintre „decari” provin de la şcolile care îşi adjudecă prin tradiţie, an de an, primele locuri ale clasamentului, Colegiul Naţional Traian şi Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica.
Pe primul loc în ierarhie se situează o elevă de la şcoala din Jurilovca. Dintre primii zece elevi din judeţ, cinci sunt din municipiu şi cinci din alte localităţi ale judeţului (trei au finalizat clasa a VIII-a la şcoli din mediul rural).
Doar patru elevi au obţinut 10 "curat"
Ierarhia pentru judeţul Vaslui arată că petru elevi, dintre care doi de la Şcoala din Negreşti, au reuşit să obţină 10 "curat".
Cinci dintre candidaţii din Sălaj nu trebuie să îşi facă probleme privitoare la admitere pentru că ei intră oriunde îşi doresc, graţie faptului că au media de admitere, calculată ca medie artitmetică între media claselor V-VIII şi media de la Evaluarea Naţională, 10. Este vorba, în ordine alfabetică, în primul rând despre Ionuţ Călăcean, absolvent al gimnaziului de la Liceul Tehnologic "Ioachim Pop" Ileanda, singurul candidat din mediul rural din Sălaj care a promovat cu 10 Evalaurea Naţională. Aceeaşi performanţă au mai reuşit-o Tudor Cornea, absolvent al Şcolii "Simion Bărnuţiu" din Zalău, Ioana Nechita, de la aceeaşi şcoală, Mara Ruzici, absolventă a Şcolii "Mihai Eminescu", şi Andrada Vid, de la "Simion Bărnuţiu".