10 profesori şi antrenori, premiaţi cu 8.000 de lei pentru calitatea de mentor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 profesori din mai multe judeţe ale ţării au fost recompensaţi pentru munca lor la Gala Premiilor Mentor, aflată la a patra ediţie, la care a participat şi academicianul Solomon Marcus.

Zece profesori si antrenori, ai căror elevi si discipoli au primit distinctii la competitii si festivaluri interne si internationale din domeniul artistic, sportiv sau stiintific, au fost recompensaţi pentru al patrulea an consecutiv la Premiile Mentor pentru Excelenta în Educaţie, eveniment organizat de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate.

Cei zece laureaţi au primit fiecare câte 8.000 de lei şi un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul Ioan Nemţoi.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Marcus, matematician. „Pe parcursul istoriei, instituţia mentoratului a contribuit esenţial la progresul social şi cultural. Acum, în condiţiile trecerii de la o cultură elitară la una populară, nevoia de mentori se află în faţa unor provocări fără precedent. Reuşim să le facem faţă?”, a declarat Solomon Marcus.

Cei zece mentori au fost selectaţi de juriul Fundaţiei Pentru Comunitate din cele 505 dosare, prin care au fost nominalizate 174 de persoane. La fel ca în cazul ultimelor doua ediţii, unii dintre premianţi au fost nominalizaţi a doua oară. 

Lista mentorilor premiaţi:

Maricica Apreutesei, profesor de informatică, Panciu, Vrancea
Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacău
Katalin Boga, profesor de fizica, Satu Mare
Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteză, Miercurea Ciuc
Romeo Bolohan, profesor, Dumbrăveni, Suceava
Ofelia-Alina Burtea, profesor de limba şi literatura română, Craiova
Leonard Dan, profesor de engleză, Cluj
Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, Bucureşti
Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Braşov
Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni, Argeş

”Cu toţii ne-am asumat anumite încercări sub îndrumarea unor mentori, chiar dacă poate la momentul respectiv nu înţelesesem pe deplin cât de important a fost rolul acestora în ghidarea paşilor noştri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţa în Educaţie, recunoaştem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutăţile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăţa să zboare mai departe singur. Premiem profesori deosebiţi pentru că au format generaţii întregi de oameni şi pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt”,  a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

„Majoritatea laureaţilor acestei ediţii au fost nominalizaţi de către tinerii sau părinţii tinerilor talentaţi descoperiţi de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arată respectul existent faţă de munca educaţională. O profesoară premiată în acest an a marcat puternic viaţa multori copii şi tineri din mediul rural, îndrumându-i în realizarea lor artistică, obţinând cu ei premii la concursuri din Japonia până în Portugalia, arătând valorile existente într-un sat argeşean”, a adăugat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.


Pe aceeaşi temă:

Sfaturile oamenilor de succes pentru studenţi: ”Săriţi în piscină, acumulaţi experienţă, munciţi!”

VIDEO Adevărul Live: Noul cod de etică propus de Ministerul Educaţiei. Cine are nevoie de morală în învăţământul preuniversitar?

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite